Tøyeøvelser ved skrivebordet

Kroppen vår er ikke skapt for å sitte statisk ved et skrivebord hele dagen.
Bevegelse
Menneskekroppen er konstruert for bevegelse. Forskning viser at stillesitting kan medføre en rekke helseplager. Sitter du stille er hele dagen på jobb, er det viktig å bryte opp og røre på kroppen med jevne mellomrom. Ill.foto. Dreamstime.com.

Likevel er dette hverdagen for svært mange av oss, med de kroppslige plagene det følger med seg. I denne videoen får du forslag til noen helt enkle tøyeøvelser du kan gjøre sittende på en kontorstol.

Øvelsene tar bare 5 minutter, og gir deg en fin liten energiboost etter at du er ferdig. Et fint substitutt for enda en kaffekopp kanskje?

Andre gode tips for å lure inn litt «snikmosjon» i løpet av arbeidsdagen:

  • Varier arbeidsstilling ofte. Bytt f.eks. på å sitte på en kontorstol og en balanseball. Aller helst på jobben til å investere i en heve/senkepult, slik at du kan veksle mellom å stå og sitte.
  • Reis deg fra kontorstolen så ofte du har mulighet for det, om det så bare er for å hente en printerutskrift, eller en kopp kaffe eller vann.
  • Ta pauser minimum hver hele time. Ti raske repetisjoner med dype knebøy, hofteløft, og noen armhevinger, får fart på blodsirkulasjonen og motvirker mange av de negative effektene ved å sitte.
  • Ikke spis lunsj ved skrivebordet. Ta heller med deg matpakken utendørs, eller oppsøk en kafeteria eller spisested i en annen bygning.

Etiketter Trening og helse |

Legg igjen en kommentar: