Bygge muskler fort!

4 Tips til deg som ønsker å bygge muskelmasse hurtig.

NB! Husk at alt er relativt, og det er umulig å bygge muskler over natta. Vær også obs på at du kan risikere å få strekkmerker om musklene vokser raskere enn huden klarer å tilpasse seg. Disse blir du aldri helt kvitt!

Ikke stress og velg lettvinte løsninger selv om du ønsker hurtige resultater. Når det er sagt så er det noen metoder som fungerer bedre enn andre. Her har du 4 tips som hjelper:

Se også: Grunnleggende prinsipper i styrketrening.

1. Øk intensiteten på hver eneste treningsøkt. Klarer du å legge på litt ekstra vekt på vektskivene (uten at du må jukse med øvelsen) vil dette hjelpe mye for muskelveksten din.

2. Det er ekstremt viktig med tilstrekkelig hvile mellom treningsøktene – spesielt når du øker intensiteten.

3. Varier øvelsene du gjør. Ikke tren de samme øvelsene dag ut og dag inn. Unntaket er basisøvelser som markløft, knebøy, benkpress og skulderpress som bør være selve fundamentet i treningsopplegget ditt. Ved å forandre litt på hva du gjør fra gang til gang får musklene hele tiden nye utfordringer og du oppnår raskere vekst i muskelmasse.

4. Spis massevis av proteiner og få i deg nok fett og karbohydrater. Spesielt rett etter ei treningsøkt er det viktig å få fylt på lagrene (både med proteiner og karbohydrater). Mange tar en proteindrink / bar allerede på treningssenteret slik at kroppen får noe før du kommer hjem.

Tags: ,
Etiketter Kroppsbygging |

9 Kommentarer til “Bygge muskler fort!”

 1. Arnie Skrev:

  Skal man øke masse må det mye karbohydrater til også (som dere nevner).

 2. Hansi Skrev:

  Dette fungerer bra, har holdt på en stund med dette… og begynner og se resultater av det =)
  Men jeg bruker protein shake før,under og etter..

 3. Las Skrev:

  Lol Hansi. Får du i deg for mye proteiner pisser du det ut igjen, kroppen tar bare opp det den trenger.

 4. Joachim Skrev:

  Hansi; Jeg tror det holder at du kun tar protein-shake før trening. Muligens sammen med litt kreatin blandet i eple/appelsinjuice.

 5. Sebastian Skrev:

  Kreatin før trening
  Protein/karbo og kreatin etter trening.
  Karbo før leggetid.
  MASSE mat
  Tunge vekter!!

 6. Robert Olsen Skrev:

  Sebastian har akkurat skrevet mitt opplegg her 😉
  Dette er noe jeg har funnet ut av selv med erfaring på hva som funker og ikke funker.
  Men nå er jeg på deff så jeg prøver å kutte karbo om kvelden og tar heller litt karbo på morningen i stedet. Det tar bort det største hungeret etter karbo og søtstoffer.

 7. markus Skrev:

  funker fett dette men har ikke tru på protein pulver. pleier egentlig bare å knuse ett egg å ta det på styrten før og etter hver trenings økt, ganske gross men funker fett

 8. Ben Skrev:

  Hva spiser dere for å få inn nok karbo?

 9. Christian Skrev:

  Bygge muskler fort … ja hvis man velger å putte kroppen full av gift så.. ting tar tid, god gammeldags husmannskost, mye søvn , og den trening’a som passer enn selv.

Legg igjen en kommentar: