Diagonalhev

Vanskelighetsgrad: Lett
Type øvelse: Kroppsvekt

Diagonalhev husker du kanskje fra gymtimene på skolen. Det er en enkel øvelse som primært styrker kjernen (stabiliseringsmuskulaturen i mage og rygg), rumpe, bakside lår og baksiden av skuldrene. Øvelsen kan med hell brukes som en del av oppvarmingen før tyngre øvelser (dynamisk oppvarming), eller som et avbrekk (da den aktiverer mange av de musklene som ikke brukes når du sitter) for å få kroppen igang når du jobber foran datamaskinen.

1. Utgangsposisjon: Stå på alle fire. Pass på at knærne er posisjonert rett under hoften, og håndleddene rett under skuldrene. Hold ryggen rett og nakken i en nøytral posisjon (blikket ned mot bakken) under hele øvelsen.

2. Løft høyre arm strakt frem til den danner en 90 graders vinkel med underlaget på linje med overkroppen din, samtidig som du løfter venstre fot tilbake til den er på linje med hoften. Forestill deg at armen og foten dras i hver sin retning av to imagulære tau festet til hver sin side av rommet.

3. Hold denne posisjonen noen sekunder.

4. Gå kontrollert tilbake til utgangspunktet, og gjenta neste repetisjon med motsatt ben og arm. Gjenta 15 repetisjoner.

Visste du at…. Hvis alle musklene i Kroppen din samarbeidet og løftet i samme retning, ville du kunne ha løftet omtrent 22 650 kilo!

Flere mageøvelser og ryggøvelser.