Få mer energi

Føler du deg trøtt og med lite overskudd i hverdagen? Her er 11 gode tips for å få mer energi:

Få mer energi

1. Pust riktig! Alle cellene i kroppen din er avhengig av jevnlig tilgang på nytt oksygen for å fungere. Det sies gjerne at en menneske kan leve bare 3 dager uten vann, men du klarer garantert ikke å leve 10 minutter uten luft! Neste gang du føler deg sliten, kan du forsøke å flytte fokuset mot pusten. Hvordan puster du? Puster du dypt med magen, eller puster du hurtig og overfladisk med brystet (noe man ofte gjør om man er stresset)?

Enkel øvelse for å få en energiboost: Still deg rett opp og ned på gulvet. Trekk pusten rolig og dypt inn gjennom nesen med magen (hold gjerne hendene på magen) samtidig som du teller til 4. Magen skal være fylt til bristepunktet av luft. Hold luften i magen mens du teller til 4. Pust så ut gjennom munnen mens du teller til 4. Gjenta 5 ganger. Hvordan føler du deg nå?

2. Drikk nok vann. En idiotsikker fremgangsmåte for å bli daff og uopplagt, er å få i seg for lite væske i løpet av dagen. Husk at kaffe, te og alkohol gir motsatt effekt og gjør deg dehydrert.

3. Ta en ‘power-nap’ når du føler deg trett. En 15 minutters lur (bruk vekkerklokke) gjør underverker for å lade batteriene når du føler deg sliten og trett. Selv om det kan være fristende å ligge lenger, bør du stå imot fristelsen. Ligger du for lenge, risikerer du at luren har motsatt effekt og gjør deg trøtt og urven resten av dagen.

4. Beveg deg! Stillesitting setter kroppen nærmest i en dvaletilstand og fører til at energipila di peker rett til bunns. Noe av det aller beste du kan gjøre når du føler deg uopplagt, er å gå en rask tur utendørs. En rask spasertur setter fart på blodomløpet og aktiverer musklene i kroppen din.

Ikke tid til å gå eller løpe en tur? Prøv dette: Still deg foran speilet på badet. Slå ut armene. Gjør all verdens krumspring med armer og bein, samtidig som du gjør grimaser med ansiktet. (Hvis ingen er i nærheten) Rop og hyl alt du klarer. Rett og slett beveg deg som en villmann (eller kvinne) noen få minutter. Prøv det!

5. Kutt ned på sukkeret. En sjokolade, et kakestykke eller en flaske brus / energidrikk gir en kort energiboost, men denne etterfølges av en «downperiode» like etterpå og gjør deg enda mer sliten og uopplagt enn du var i utgangspunktet.

6. Omgi deg selv med lys. Trekk fra gardinene når du oppholder deg innedørs, og kom deg ut i dagslys så ofte som mulig.

7. Unngå stress. Stress virker som rene drepen på energien. 7 tips mot stress.

8. Driv jevnlig med moderat mosjon. Hardtrening gir motsatt effekt på kort sikt. Les også hvorfor 15 minutter trening om dagen kan redde livet ditt.

9. Spis hyppige lette måltider. Unngå å spis deg stappmett og gå for lang tid uten mat.

10. Sett av femten minutter hver dag til meditasjon.

11. Tenk positivt! Det du tenker manifisterer seg i din fysiske kropp. Det sies at en god latter forlenger livet, i tillegg gir det deg langt mer energi om du går rundt mutt og sur.

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)