Fakta om Manchester United

Manchester United er av de mest suksessrike og populære klubbene både i England og resten av verden.

Man Utd ble grunnlagt i 1878 av arbeidere fra «Lancashire and Yorkshire Railway Company», og het i starten «Newton Heath LYR». I 1886 vant klubben «Manchester Cup competiton». 1902 skiftet klubben navn til Manchester United Football Club. De byttet samtidig drakter til farvene de senere har blitt så kjent for. Røde skjorter og hvite bukser som ga dem tilnavnet «The Red Devils». 1910 ble Old Trafford bygget og tatt i bruk. Stadionen ble senere bombet av Tyskerne i 1941. United måtte da i tidsrommet benytte rivalene Manchester Citys hjemmebane «Maine Road» frem til 1949 når stadionen ble gjenoppbygd.

Manchester United vant sin føste liga tittel i 1908 og FA cupen i 1909. Etter den tid har det blitt mange titler. Klubben er idag Englands mestvinnende, med blant annet 17 ligamesterskap og 11 FA cuptitler.

En rekke kjente spillere har ikledd seg United drakten gjennom årenes løp. George Best, Dennis Law, Bobby Charlton, Eric Cantona, Roy Keane for å nevne noen. På dagens utgave er Christiano Ronaldo en av verdens desidert beste spillere. Spilleren med flest kamper gjennom tidene er Ryan Giggs som fortsatt er aktiv. Bobby Charlton har flest scoringer totalt med 199. Mestscorende i en og samme sesong er Dennis Law fra sesongen 1963/64 med 46 mål (alle konkurranser).

Fakta (frem til 01.01.09)

Navn: Manchester United Football Club
Kallenavn: The Red Devils (De Røde Djevlene)
Hjemmebane: Old Trafford (Siden 1910)
Stadionkapasitet: 76 312
Kallenavn stadion: The Theatre of Dreams
Hovedtrener: Sir Alex Ferguson (Adlet i 1999. Mestvinnende engelske manager gjennom tidene.)
Ligamesterskap: 17
Fa-Cuptitler: 11
Ligacuptitler: 2
Champions league (tidligere Serievinnercupen): 3
Cupvinnercupen: 1
Supercupen: 1
FIFA klubb VM: 1
Intercontinental cupen: 1

Tags:
Etiketter Fotballklubber / diverse |

3 Kommentarer til “Fakta om Manchester United”

  1. manu Skrev:

    Man U er best!

  2. thomas bråthen Skrev:

    Manchester united er best. Jeg har vært på United kamp mot bolton 17 oktober 2009 da United vant 2-1:):) Jeg var i spiller garderoben og hele pakken. På kampen satt jeg på South stand. Var bra stemmning. Jeg brukte 200 pund(ca.1800 norske kroner) på en Hjemme trøye med Giggs bak, Keeper drakt med Van Der Sar bak, 4 trenings trøyer, 1 t-shorte, julekalender, navn skilt til dør, klistremerker med navn, shorts, bok og lue. Turen var like bra som julaften. det vil jeg oppleve igjen!!!!

  3. trym Skrev:

    herlig

Legg igjen en kommentar: