Hvordan oppnå suksess?

Suksessformelen er lik enten det gjelder idrett eller andre aspekter av livet ditt.

Sett deg krystallklare mål. Sett deg gjerne et stort «hårete» mål langt frem i tid som du skriver ned på en lapp. Tenk så igjennom hva som må til for å oppnå dette. Hvilken kunnskap må du tilegne deg? Hvor mye må du jobbe/trene? Skriv så ned små delmål som er lettere å oppnå. Om du feks ønsker å ha 1 million på konto innen 5 år, kan første delmål være å klare å spare 2000 kroner måneden fra en bestemt dato. Om målet ditt er løpe 1 mil på 35 minutter innen 2 år og du på nåværene tidspunkt klarer det på 45 minutter, kan ditt første delmål være å klare det på 43. Jo mer konkret du klarer å feste målene til papiret, jo større er sjansen for suksess.

Hver dag skal du lese gjennom målene dine og visualisere hvordan det ville vært å oppnå dem. Se for deg når du løper over målstreken og mottar hyllesten, eller se for deg bankkontoen med millionen. Sinnet vårt klarer ikke å skille mellom hva som er reelt og ikke, så du programmerer deg selv til å klare målet ditt.

Alle mennesker som har opplevd suksess, være seg Ole Einar Bjørndalen eller Donald Trump, har det fellestrekket at de aldri gir opp. Uansett om du møter motgang under planen din skal du ikke gi opp. Det er faktisk umulig å ikke møte noen form for motgang, så se på dette som en del av veien mot målet.

«Positiv tenking gjør ikke at du lykkes med alt – men det det fungerer 1000 ganger bedre enn negativ tenking…» – Zig Ziglar

Jobb knallhardt mot målet hver eneste dag, dvel aldri ved fiaskoene du møter underveis. Hver gang du oppnår en liten suksess skal du derimot dvele og kjenne på den ( det motsatte av hva de fleste gjør…). Tiger Woods er et strålende eksempel på dette. Når han slår et perfekt golfslag, tenker han igjennom slaget i ettertid. Når han en sjelden gang bommer, glemmer han det med det samme. Vi blir hva vi tenker, og jo mer vi fokuserer på en ting jo mer får vi av det. Derfor er det vel mer logisk å fokusere på hva vi gjør riktig enn de tingene vi gjør feil?

Finn deg noen forbilder innenfor det feltet du ønsker å oppnå suksess i. Eller enda bedre, kontakt dem og spør dem om å bli en slags mentor for deg. De fleste vil bli svært smigret av en slik forespørsel og vil mest sannsynlig hjelpe deg på vei. Studer hva de har gjort for å komme dit de er idag. Kan de oppnå det, er det også mulig for deg om du gjør mye av det de gjør. Om du er en selger vil du garantert selge mer om du omgir deg med de selgerne i firmaet som gjør det godt, enn de som gjør det dårlig.

Start i dag. Gjør det til ditt motto å ikke utsette hva du kan gjøre idag til i morgen. En reise begynner alltid med det første steget, og så lenge du gjør noe, er det alltid bedre enn å ikke gjøre noe i det hele tatt.

Til slutt oppsummerer vi det hele med en gåte. Hvorfor kunne de Indianske sjamanene alltid garantere regn hver gang de danset regndansen? Jo, de danset ganske enkelt sammenhengende inntil det begynte å regne….

Uansett hva du ønsker å oppnå av suksess, lykke til!

Tags: , , ,
Etiketter Mental Trening |

2 Kommentarer til “Hvordan oppnå suksess?”

  1. Millionæren Skrev:

    Dette var på kornet!

  2. Nikolai Skrev:

    Du må feile før du lykkes!

Legg igjen en kommentar: