Hvordan unngå sting / hold

Mange opplever sting (også kalt hold) under løping og annen kondisjonstrening.
Sting / hold
«Sting» eller «hold» arter seg som en krampeaktig smerte i siden av mageregionen (og noen ganger også i skulderen på samme side). Illustrasjonsfoto: Dreamstime.com

Her er noen gode råd:

 • Ta deg god tid til å varme opp skikkelig
 • Unngå å spise de siste 2 timene før løpeturen
 • Tren regelmessig. Veltrente folk opplever sting sjeldnere enn utrente
 • Ikke drikk for mye rett før løpeturen

«Førstehjelp» når du først har fått sting:

 • Klem hardt på en stein (på den siden du har sting)
 • Hvis tipset ovenfor ikke fungerer: Stopp opp. Bøy deg fremover og forsøk å berøre tærne dine (med strake ben) mens du puster dypt inn og ut med magen.
 • Hvis dette heller ikke fungerer: Sett deg ned og slapp av med hele kroppen. Gjør deretter denne enkle pusteøvelsen: Rett opp ryggen, og legg hendene på magen. Pust inn mens du teller rolig til fire (kjenn etter med hendene at magen fylles fullstendig med luft). Hold mens du teller til fire. Pust deretter ut mens du teller til fire (slik at magen tømmes helt for luft). Gjenta denne pusteøvelsen fem ganger, og fortsett forsiktig på løpeturen.

Har du flere tips til å unngå sting / hold, del dem i kommentatorfeltet under.

Tags:
Etiketter Utholdenhetstrening |

5 Kommentarer til “Hvordan unngå sting / hold”

 1. solveig Skrev:

  Jeg sliter med sting, og skal prøve å følge disse rådene neste gang jeg tar meg en joggetur!
  Jeg har et drikkebelte med vann med meg hver gang jeg jogger, for jeg blir veldig tørst midt i joggeturen. Bør jeg kutte ut dette ? Hvis jeg kutter det ut, så klarer jeg jo ikke å løpe så mye, siden jeg føler at jeg «må ha» vann…

 2. Treningstips.org Skrev:

  Du trenger ikke kutte ut vannet helt, forsøk heller å ta små slurker regelmessig under og før løpeturen istedenfor å drikke store menger om gangen.

 3. terje Skrev:

  Prøv å slappe av under løpingen ved å puste «med» magen.

 4. eline Skrev:

  når du får sting så press deg selv, etter vært kjenner du ikke sting så godt mer:)

 5. Eliee Skrev:

  Takk får tipsene ❤️dette hjalp veldi mye får meg ❤️❤️

Legg igjen en kommentar: