Hvorfor du bør spise ofte når du slanker deg

Gir du hjernen din beskjed om at det er knapphet på mat?

Det er nemlig det du gjør om du lar det gå for lang tid mellom måltidene.

Viktigheten av å spise ofte når du slanker deg

Kroppen vår er en fantastisk innretning. Den er f.eks. ekstremt tilpasningsdyktig. La oss si at du veier noen kilo for mye og bestemmer deg for å starte en slankekur for å komme inn i bikinien til sommeren.

Du har lest i diverse ukeblader at du ikke kan få i deg mer enn x antall kalorier i løpet av en dag for å gå ned i vekt. Dette antallet kalorier fordeler du så utover ei brødskive til frokost, en stor middag og et par brødskiver til kvelds.

Kroppen din, fantastisk og tilpasningsdyktig som den er, registerer etter noen dager endringene du har gjort. Konklusjonen den kommer opp med rett før du skal til å sette til livs den store middagen etter å ha jobbet 8 timer uten påfyll er:

1. Her er det matmangel gitt. Nå må jeg senke forbrenningen for å spare på det fettet som er. Resultat: Du må kutte ned ytterligere på kaloriene i tiden fremover for å klare gå ned i vekt. I tillegg kommer du til å føle deg slapp og tappet for krefter.

2. Jeg må sende noen signaler til hjernen om at det er lurt å hamstre mat når det først blir servert. Det er tross alt dårlige tider, og ingen vet hvor lengde det kan bli til neste gang! Resultat: Stor sjanse for at du overspiser når du først får servert mat.

Hadde du derimot spist små lette måltider gjennom hele dagen, ville kroppen ha tenkt at her er jaggu ikke noe nød. Det er bare å bruke det som kommer inn, jeg får jo likevel påfyll snart! Resultat: Forbrenningen går opp. Du føler deg proppet med energi og ikke sulten som en ulv når du går til neste måltid.

Etiketter Slanking |

6 Kommentarer til “Hvorfor du bør spise ofte når du slanker deg”

 1. Silje Skrev:

  Super info! Da gikk det plutselig opp et lys for meg. Takk!

 2. Tonje Skrev:

  Det er alikevel lurt å ikke spise FOR ofte, for da blir kroppen vant yil å få mat hele tiden, og da blir man konstant sulten.

 3. Oppdatert? Skrev:

  Beklager å si det, men dette er utdatert og feil informasjon. Den seneste forskning viser at man kan spise alle kaloriene for en dag på et måltid, og allikevel ikke senke forbrenningen. Det er logisk at man burde spise ofte, men det er feil og vitenskapelig motbevist. Spis heller passe mengder av det du har behov for, når du er sulten, og glem alt av «tullemat» som sjokolade, hvetemel, pasta, og lignende. Spis banan om du har behov for kjappe carbs, da får du i det minste noe næring i tillegg til alle kaloriene.

 4. til oppdatert over Skrev:

  Så du tror det er like bra å spise bare et måltid om dagen? Hehe da skal du se du får fint blodsukkert utover dagen og blir glad og blid som ei sol 😉 Not.

 5. Marianne Langeland Skrev:

  Jeg har nå prøvd lavkarbo i snart to måneder uten å gå ned i vekt. jeg går ned den ene dagen, for så å gå opp igjen den neste. slutt med å spise brød poteter ris og pasta, spis masse fett sier lavkarbo. men det virker i hvertfall ikke for meg. Jeg er nå mer deppa og frustrert enn jeg var før.

 6. Håvard Skrev:

  Sannheten er vel at forbrenningen blir bedre av å spise ofte fordi man føler man har mer energi uten å egentli ha d. Dette medfører at du klarer å utføre mer aktivitet som til syvende å sist gjør at du bruker mer energi uten å øke energi inntaket. Har testet dette å var i en periode oppe i 8 måltid i døgnet. Dette gjorde at jeg kunne gå opp til 3 døgn uten søv før jeg ble så trøtt jeg følte jeg måtte sove. Om jeg ville så kunne jeg være aktiv hele dagen å trene fysisk opp til 15 timer uten å bli stiv og vond i musklene. Så om d ikke er direkte slankende er det fortsatt en av d beste tingene du kan gjøre for å legge ett grunnlag for ett aktivt liv med en stram kropp. Spiser du sunt hvert måltid vil d virke slankende også. Jeg gikk ned 15kg på denne måten!

Legg igjen en kommentar: