Kom igang med sykling!

Våren er her, og med den fylles veiene våre med ivrige syklister.
Kom igang med sykling
Sykling er en treningsform som passer for de aller fleste – Foto: Dreamstime.com

Sykling gir en veldig frihetsfølelse og er en såkalt «non-impact» (ingen hopp) treningsform. Det vil si du utsetter ikke kroppen for tunge støt slik som feks. løping. Noe som gjør risikoen for å pådra seg ulike belastningsskader mye mindre. En time på sykkelsetet forbrenner ca. 500 kalorier alt etter intensitet.

Ikke tid til å trene sier du? Sykling er også en ypperlig måte å kombinere dødtid på vei til jobben med trening. Du sparer faktisk både miljøet, tid og penger! De senere årene har salget av hybridsykler eksplodert. Disse syklene er en mellomting mellom offroad- og landeveissykler med lav vekt, store hjul og liten rullemotstand.

Godt sagt om sykling: «Sykler går på fett. Biler går på penger og gjør deg overvektig…» – ukjent

Er du av typen som liker deg aller best i skog og mark er en offroadsykkel tingen for deg. Disse har mindre hjul og gjerne støtdemping og er generelt tyngre å sykle på asfalt enn feks. hybridsyklene. Til gjengjeld er de overlegne i marka og på humpete grusveier I forhold til andre sykkeltyper.

Morsomme fakta om sykkel

  • Det produseres mer enn 100 millioner nye sykler på verdensbasis hvert eneste år (mot anslagsvis om lag 40 millioner nye biler).
  • Man anslår at det finnes mer en milliard (1 000 000 000) sykler på jorden. Nesten halvparten av disse befinner seg i Kina.
  • Den høyeste hastigheten noen har kommet opp i på en sykkelignende farkost (uten hjelpemidler og på flatt underlag) er 133,78 km/t. Rekorden ble satt av Hollenderen Sebastiaan Bowier i 2013. Kjøretøyet Bowier brukte ,med navnet VeloX3, hadde riktignok hjul og ble drevet fremover kun med kraften fra beina hans, men der stopper også likheten med syklene du finner i butikken…

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)