En middagslur kan være bra for hjertet ditt ifølge ny studie

Det er ingen grunn til å ha dårlig samvittighet hvis du liker å ta deg en dupp på sofaen. Snarere tvert imot skal vi tro resultatene fra en ny sveitsisk studie.

Middagslur

(Publisert 13.09.2019)

En strekk på sofaen er aldri feil. Nå hevder forskere at det også kan gi en helsegevinst. Vinn-vinn med andre ord. Ta deg en blund. Det er bra for deg! Foto: Dreamstime.com

At nok søvn er en av grunnpillarene for god helse er ikke noe nytt. I denne studien, som ble publisert i journalen Heart 9. september, så forskerne spesifikt på sammenhengen mellom det å ta seg regelmessige små høneblunder og hjertehelse.

Nær 3500 sveitsere i alderen 35 til 75 år uten tidligere hjertesykdomshistorikk, ble fulgt over en femårsperiode (hvorav 155 ble syke eller døde av hjerterelaterte lidelser i den tiden studien pågikk).

Forskerne fant at de som pleide å ta en til to middagslurer i uka, hadde signifikant mindre risiko for hjerteproblemer som f.eks. hjerteinfarkt, enn de som aldri tok seg en dupp.

Studien fant ingen ytterligere reduksjon i risiko ved å øke verken hvor lenge høneblunden varte, eller å gjøre det oftere enn en til to ganger i uka.

Les også:

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)