Pilatesøvelser

Mange pilatesøvelser du kan gjøre hjemme uten annet utstyr enn ei matte.

Nysgjerrig på Pilates? 30 minutters treningsprogram som tar for seg hele kroppen.

The hundred – Øvelse som ofte brukes som en del av oppvarmingen. Navnet kommer ganske enkelt av at stillingen skal holdes for hundre pulsslag.

Utførelse: Ligg på rygg på en gymmatte. Press ryggsøylen ned i underlaget, og hold den under hele øvelsen. Løft knærne samlet opp (90 grader opp fra kroppen), slik at leggene danner en parallell linje ut fra kroppen. Løft overkroppen så vidt opp fra underlaget, slik at magemusklene engasjeres (fortsett å holde korsryggen plant mot matten). Strekk armene i flukt med kroppen (slik at de danner en linje med kroppen). Løft armene relativt hurtig opp og ned (10-15 cm), samtidig som du puster inn og ut vekselsvis for hver 5 repetisjon.

«Hvis ryggraden din er stiv når du er tredve år – er du gammel. Hvis den er myk og fleksibel når du er seksti år – er du ung.» – J. Pilates

«Vi pensjonerer oss for tidlig og dør når vi er altfor unge. Den beste tiden i livene våre skulle egentlig vært syttiårene, og alderdom skulle ikke ha slått inn før vi var nesten hundre.» – J. Pilates

«Ryggen min var nærmest ødelagt etter graviditeten. Det var rett før jeg måtte operere, før jeg begynte med Pilates og gjenoppbygget kroppen min.» – Melissa McCarthy

8 kommentarer om “Pilatesøvelser”

  1. Dette er jo bare helt helmax!!! Veldig bra forklarte øvelser i disse videoene 🙂 🙂

  2. Pilates er bra trening for alle uansett form og alder.

  3. Jeg anbefaler alle som har / eller har hatt muskelplager om å prøve Pilates. Jeg slet veldig med ryggen tidligere, og prøvd det meste av trening for å bli bedre. Ingenting fungerer bedre for meg enn Pilates. Øvelsene virker uten å belaste ryggen min.

  4. Disse øvelsene er kjempebra! Har gjort dem 2 ganger i uka de siste 4 månedene og merker veldig forskjell på kroppen min.

    For det første er jeg blitt MYE strammere rundt magen, hofter og lår. Ikke blir jeg helt totalt utslitt etter treningen heller, får faktisk energi 🙂 Jeg gjør øvelsene på kvelden og etterpå sover jeg som en engel.

  5. Hmm.. repeat five times..bare det? altså mener hun bare 5 ganger ( ingen flere runder)??..er det nok til å se resultater da..

  6. Ikke forvent å merke forskjell etter noen få treninger med Pilates. Over tid derimot kommer du til merke stor forskjell på kroppen din. Jeg fikk instruksjoner på treningssenteret i starten, men nå gjør jeg øvelsene hjemme. Det er viktig å ikke stresse i begynnelsen, men heller lære seg nøyaktig hvordan hver enkelt øvelse skal gjøres. Hele filosofien bak Pilates er «less is more».

  7. Dette programmet synes jeg er mye bedre helhetlig satt opp enn det dere hadde her tidligere. Tommel opp!

  8. dette virker jo helt fantastiskt 🙂 gjort det nå hver kveld i en uke nå, 10 min hver gang, og har merket forsjell bare etter noen få ganger. skal fortsette me dette 😀 tommel opp fer dette 😀

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)