Sunn slanking

Unngå lettvinte løsninger når du slanker deg. Det kan det være fristende å ty til kortsiktige løsninger når det gjelder slanking.

Sunn slanking
(Små sunne grep – over tid – gir store resultater | Illustrasjonsfoto: Dreamstime.com)

Effekten fra slankepulver, sultekurer (som ikke bare slanker bort fettet, men også muskelmassen) og tabletter gir deg sjeldent varige vekttap, og er dessuten ikke spesielt sunne fremgangsmåter. Spiser du sunt og smart så går du ikke bare ned i vekt, men oppnår som en bonus også bedre helse.

Noen tips (og det første er best):

Selv små endringer kan utgjøre stor forskjell over tid. Prøv f.eks. dette (hvis du gjennomfører bare dette ene tipset på denne listen, kommer du garantert til å merke forskjell allerede etter den første måneden): I stedet for å nekte deg selv å spise godterier, gi deg selv denne enkle regelen. – Ja, jeg kan spise like mye snop som før. MEN, for å kjøpe inn dette snopet, må jeg GÅ til butikken. Jeg kan ikke kjøre bil, butikken må ligge minst en kilometer unna, og jeg kan ikke kjøpe inn så mye at det rekker til flere dager.

  • Får du lyst på godterier er dette med andre ord greit, men for å skaffe det må du altså gå i ens ærend tur-retur butikken.
  • Dette har to effekter:
  • 1. Mange ganger kommer du ikke til å orke å gå til butikken – resultat: Null ekstra kalorier.
  • 2. Andre ganger kommer du faktisk til å gå til butikken – resultat: Ja, du får i deg deg noen ekstra kalorier fra godteriene du kjøper, men samtidig nuller du ut mye av den negative effekten ved hjelp av spaserturen.
  • Med andre ord: Vinn-Vinn.

Ha et variert kosthold med rikelige mengder grønnsaker, frukt og fisk.

Drikk mer vann. Det er dog viktig å presisere at inntaket bør være jevnt og moderat gjennom hele dagen. Ingen vits i å drikke 3 liter til frokost og ingenting resten av dagen. Kutt ned på kaffe, te og alkohol da disse virker vanndrivende.

Spis mat som er minst mulig bearbeidet. Kutt ned på ferdigprodukter med lavt næringsinnhold om mye tilsatt sukker og salt. Tenk også på at grønnsaker og frukt minster mye av næringen under koking og steking.

Kroppen din trenger fett selv om du ønsker å gå ned i vekt. Så fremt det lar seg gjøre skal du velge umettet fremfor mettet fett.

Unngå å spis deg stappmett under hvert måltid. Ta deg tid til å tygge og nyte maten. Generelt sett bør du spise hyppigere måltider og moderate mengder. Hyppige måltider øker forbrenningen. Spis mest om morgenen og minst om kvelden.

Spis mat med mye proteiner. Proteiner er kroppens byggeklosser og metter dessuten i lang tid. Nøtter, fisk, egg, kjøtt og bønner er noen matvarer som inneholder mye proteiner.

Kutt drastisk ned på sukkeret. Sukker inneholder mye energi og ingen næringsstoffer og får blodsukkeret ditt til å gå opp og ned som en berg og dalbane. Du får et kort energikick etterfulgt av en tilsvarende «energidown» som gir deg lyst på enda mer.

Tags: , ,
Etiketter Slanking |

En kommentar til “Sunn slanking”

  1. Karine Skrev:

    Hei!

    Kan noen forklare meg, helt konkret, hvorfor man trenger tre liter vann når man slanker seg (og ellers)? Hvorfor ikke 1? Eller 2? Jeg har begynt på easylifekurs, og veilederen er helt elendig til å forklare, sikkert fordi hun ikke kan nok om det selv…

Legg igjen en kommentar: