Teknikk langrenn

Lyst til å lære deg skikkelig skiteknikk? Her tar instruktørene for seg både klassisk og skøyting. Teknikker som enkeltdans, dobbeltdans, padling og mye mer.

Vidoen ligger ute på Google Video og er laget av «The CANSI (Canadian Association of Nordic Ski Instructors)». Spilletid 1 time og 10 minutter.


Se filmen.

————————————————————————————–
Noen enkle klassisktips:

Forsøk å gå så avslappet som mulig. Ikke knytt deg i skuldre og rygg når du bruker stavene (spesielt i motbakker). Utnytt gliden så langt du kan for hvert tak.

Øv deg på riktig tyngdeoverføring. Når du går vanlig diagonalgang skal tyngden være på en ski om gangen, mens den andre foten brukes til fraspark. Legg tyngden fremover og mot underlaget. Kjør hofta frem. Studer gjerne hvordan kjente løpere som Northug og Bjørgen går og forsøk å kopiere dette.

Se også: Riktig lengde på skistaver.

Et lite tips når du skal øve på teknikk, er å velge deg ei fast treningssløyfe du kan gå om og om igjen. Sløyfa bør ikke være for lang, slik at du etterhvert lærer deg terrenget utenat. På den måten vet du nøyaktig når hver motbakke kommer, hvor lang flatene er osv. Slik at du til enhver tid kan bruke den teknikken som er hensiktsmessig for det terrenget.

Grunnleggende skøyteteknikk:Digonalgang:


Tags: , , ,
Etiketter Langrennstrening |

4 Kommentarer til “Teknikk langrenn”

 1. Børre Skrev:

  Kan noen forklare meg forskjellen på enkeltdans og dobbeltdans?

 2. Lars Skrev:

  Dette er uttrykk som brukes innenfor fristil.

  Enkeltdans: Stavtak annenhver fraskyv med beina.
  Dobbeltdans: Stavtak for hvert skyv med beina.

 3. Hansi Skrev:

  Gleder meg til skisesongen nå kjenner jeg…

 4. Ove Skrev:

  Mange bra tips dette. Vil også anbefale folk å lære seg å smøre skiene skikkelig. Veldig vanskelig å ha bra teknikk opp bakker om du har bakglatte ski.

Legg igjen en kommentar: