Trening for gravide

5 treningsformer som passer utmerket under graviditet!

Mange gravide slutter helt å trene under svangerskapet på grunn av frykt for å skade barnet. Eksperter mener dog at denne frykten er ubegrunnet så fremt du trener med lav intensitet. Lytt til kroppen din, og avslutt treningsøkten om du føler ubehag.

Det er også mange kvinner som har sier at fødselen gikk lettere etter svangerskap hvor de var fysisk aktive.

Hovedprinsipp du bør ha i bakhodet er at all trening kun skal vedlikeholde den fysiske formen du hadde før du ble gravid.

5 Gode treningsformer når du er gravid:

Gåturer

Gåing er ypperlig Kardiotrening, som i tillegg ikke utsetter kroppen din for store belastninger.

Yoga

Yoga så fremt du benytter stillinger som ikke er for voldsomme bidrar ikke bare til å gjøre deg mykere og i god form, men hjelper deg også til å stresse ned og minske eventuell fødselsangst.

Svømming

Svømming trener hele kroppen din og gir lite skader. Du skal dog være obs på at vannet ikke skal være for varmt (kan skade fosteret og gi deg soppinfeksjoner). Ikke bruk boblebad! Mange offentlige bad inneholder også mye bakterier og kan utsette deg for infeksjoner.

Pilates

Pilates styrker kjernemuskulaturen og er spesielt bra for å trene opp mage og rygg etter at barnet har blitt født. Flere treningssenter har spesialtilpassede pilatestimer for gravide. Les mer om Pilates.

Svært lett styrketrening

Treningslaila har skrevet en fin bloggpost om styrketrening under graviditet. Les den her.

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)