Yogatips

8 tips til deg som ønsker å begynne med Yoga.

1. Den beste tiden å praktisere Yoga er om morgenen før du har spist frokost. Du drar med deg den gode følelsen gjennom hele dagen, og det er færre potensielle gjøremål som kommer i veien for den planlagte treningen.

2. Rommet du bruker bør være godt ventilert samtidig som det er varmt og lunt. De intense tøyningene i enkelte Asanaer kan forårsake skader om musklene er kalde. Godt og varmt ute? Ingenting er bedre enn å praktisere yoga utendørs i vakker Norsk natur.

3. Av samme grunn som punktet over bør du sette av minst et kvarter før hver Yogaøkt til lett oppvarming.

4. Unngå alle forstyrrende elementer. Slå av mobiltelefon, pc og TV. Eventuelt sett på en cd med rolig mediativ musikk. Finn et sted hvor du får være helt for deg selv.

5. Bruk løstsittende klær som ikke hindrer bevegelsene dine. (Eventuelt bruk minimalt med klær).

6. Ta deg tid til å lære Yogaøvelsene skikkelig. Det beste er å gå yogakurs hos en erfaren yogainstruktør før du setter i gang med trening på egen hånd. Det finnes også mange gode detaljerte instruksjonsbøker (ta en titt på det lokale biblioteket) og filmer.Se f.eks. denne videoen med Yogaøvelser.

7. Du trenger ikke mye kostbart utstyr for å praktisere Yoga, men skaff deg gjerne en god yogamatte.

8. Ikke press deg inn i stillingene. Gjør det vondt, avlutt stillingen med det samme. Yoga handler om å få kontakt med kropp og sjel, ikke konkurranse.

Tags: , ,
Etiketter Yoga |

Legg igjen en kommentar: