BMR kalkulator

Selv når du hviler eller sover bruker kroppen energi for å opprettholde grunnleggende vitale funksjoner i lunger, hjerne, hjerte, fordøyelsessystem osv. Denne kalkulatoren beregner en persons basale metabolske rate (BMR) - antallet kilokalorier (kcal) du ville ha brukt i løpet av en dag om du lå i senga uten å røre en finger hele dagen. En annen måte å si det på er: BMR er det antallet kilokalorier kroppen din trenger for å holde deg i live.

Hvor nøyaktig er tallene? Ingen kalkulator kan beregne BMR 100% nøyaktig. F.eks. så spiller genetikk (noen personer har naturlig høy forbrenning) og hvor stor del av kroppen som består av muskler og fett (muskler bruker mer energi enn fett). Kalkulatoren tar til dels hensyn til dette da den anslår at kvinner har mindre muskelmasse enn menn. Alder spiller også en rolle (det er derfor kalkulatoren spør om alder). Etterhvert som vi blir eldre, går også forbrenningen ned.

Det er vanlig å anslå at et sted mellom 60 og 75 prosent av alle kaloriene en gjennomsnittsperson forbruker iløpet av en dag (desto større aktivitetsnivå, desto større kaloriforbruk) går med til disse basale kroppsfunksjonene.

  
Vekt:   Kilo
Høyde:   cm
Alder:   År
Resultat:    kcal.

Flere kalkulatorer:

(20.09.2019)