Lav Karbo Diett

Innen slanking er det mange som tyr til såkalt «Lav karbo mat». Hva er dette egentlig?

Det hele går ut på at man kutter drastisk ned på matvarer som inneholder mye karbohydrater, og dertil øker inntaket av proteiner og fett. Teorien bak denne typen slanking er at når kroppen ikke har overskudd av karbohydrater begynner den å tære på fettreservene for å produsere den nødvendige energien for våre daglige gjøremål. Spesielt får vi i oss mye karbohydrater fra brød, ris og poteter. Ganske enkelt ved å kutte ned på disse typene kost vil man kunne oppleve en effekt.

Atkins og Ketolyse er to kjente «kurer» som baserer seg på lav karbo. Man trenger dog ikke kjøpe dyre produkter for å leve et liv med mindre karbohydrater.

Del gjerne tips med andre lesere via kommentatorfeltet under:

Tags: , ,
Etiketter Slanking |

9 Kommentarer til “Lav Karbo Diett”

 1. Slank og fin Skrev:

  Fjern potetene for godt! Spis som du ellers gjør, og du vil garantert gå ned! Det gjorde jeg!

 2. Trine Skrev:

  Spis mindre brød og poteter. Mere Pølser, Biff, Kjøtt generelt og grønnsaker.

 3. Riwer Skrev:

  Ketolyse er en kur som formelig brenner av fett. Den fungerer etter sigende best på menn, antakelig har dette med hormoner å gjøre. Det er fektimidlertid lett å falle tilbake på karbo etter avsluttet kur. GOD planlegging så går dette bra. Livsstilsendring er hva som gir varig ef

 4. kontroll Skrev:

  Jeg har gått på lavkarbo diett i noen uker allerede, og kiloene renner av. Det er absolutt ikke hardt å kutte ut karbohydratene. Jeg har aldri spist så mye god mat som nå. I lunsjen på jobb, der vi har smøremåltid, tar jeg tre tabletter med Phase 2 før mat. Slik hindres karboene å bli tatt opp i kroppen. Funker kjempeflott

 5. Camilla Skrev:

  Hva med frukt? Det er jo mye karbohydrater i eple, for eksempel!

 6. Camilla Skrev:

  Er det stivelse og raffinert sukker som skal unngås?

 7. Terje Skrev:

  Ja Camilla det er mye raske karbohydrater i frukt og raffinert sukker. I poteter og ris f.eks. er det langsomme karbohydrater.

  Husk at du trenger noen karbohydrater selv om du kjører lavkarbo. Da er frukt samt fiberrike langsomme karbohydrater (f.eks. skikkelig grovbrød) å foretrekke.

 8. Lars Skrev:

  Har redusert karbo ved å kutte ut sukker, poteter og brød samt begynt å trene på tredemølle. Hvor mang karbohydrater er en tillatt per dag uten at det blir for mange? Er fristet til å ta et stykke pizza på lørdagskvelden.

 9. Anne Kristin Skrev:

  Er ikke poteter sunt da?

Legg igjen en kommentar: