Tren hele kroppen med kun én øvelse!

Lite tid til trening sier du? Da har jeg en god nyhet til deg, dette treningsprogrammet har du garantert tid til!


(Illurstrasjonsfoto: © Christopher Nuzzaco | Dreamstime.com)

Det negative? Øvelsen er knallhard! Du kommer til å stå å hive etter pusten lenge etter at du er ferdig, samtidig som lårene, rumpa, skuldrene, brystet og armene kommer til å føles tunge som bly.

Øvelsen jeg tenker på kalles «Burpees», og består av en kombinasjon av knebøy og armhevinger som trener alle de store muskelgruppene i kroppen, setter skikkelig fart på fettforbrenningen og gjør underverker for kondisjonen din.

«Burpees» kan gjøres overalt, du trenger verken kort på treningsstudio eller fancy treningsutstyr. Alt du trenger er din egen kroppsvekt og litt gulvplass (den er f.eks. en svært populær treningsform på cella i Amerikanske fengsler).

Slik utfører du øvelsen:

1. Stå rett opp og ned på gulvet.

2. Bøy beina som i en vanlig knebøy, men bøy samtidig overkroppen frem med armene strakt ned til du har hendene i bakken.

3. Flytt føttene bakover slik at du blir stående i utgangsposisjonen for armhevinger.

4. Utfør en armheving.

5. Flytt føttene tilbake slik du sto på slutten av punkt 2.

6. Gjør et kraftig hopp opp samtidig som du strekker armene over hodet.

7. Gå direkte tilbake til punkt 2. Øvelsen skal utføres sammenhengende uten pauser.

Variasjon om øvelsen er for tung:

1. Gå tilbake til stående posisjon etter punkt 5 istedenfor å hoppe opp.

2. Kutt ut armhevingen.

Eksempel på treningsprogram med burpees:

1. Utfør burpees i to minutter. Hvil i et minutt. Gjenta 4 ganger.

2. Intervall utendørs: Gå rolig i to minutter, utfør burpees i to minutter. Gjenta 4 ganger.

3. Ta 10 repetisjoner. Hvil et minutt. Ta 9 repetisjoner. Hvil et minutt. Trekk fra repetisjon hver gang til du kommer til 1.

4. Har du dårlig tid, er det å simpelten ta så mange repetisjoner du bare klarer etter hverandre en god treningsøkt i en ellers travel hverdag. Smett det inn i timeplanen rett før du dusjer om morgenen f.eks.

19 kommentarer om “Tren hele kroppen med kun én øvelse!”

 1. Aiaiai holdt nesten på å krepere etter en runde med disse 😉 Det er vel et godt tegn hehe

 2. Denne øvelsen er kanonbra. Gjorde den på joggeturene mine tidligere. Nå er det altfor lenge siden sist. Bra dere minnet meg på denne. Det er så lett å glemme når en går rundt på et helsestudio 🙂

 3. Dette er en av de beste måtene å trene på om du vil få skikkelig markerte muskler og en «ripped look» folkens. Anbefaler dette! Dra på med noen pullups i tillegg så er dere klare for stranda i god tid før sommeren.

 4. Så dette hjelper for å stramme opp / slanke seg Emmert?

 5. Silje: Det skal jeg love deg!

 6. nå har jeg noe å gjøre før jeg legger meg ! 🙂 bra å bli minnet på dette 😀

 7. Denne øvelsen er super! Pleide å trene på ro-lag og da fikk vi denne av treneren. Har brukt den lenge, men ante ikke at den het «Burpees» :P.

  P.S. Det er neppe en god ide å trene i de nærmeste timene før man legger seg. Ofte vanskelig å få sove fordi man «starter opp» kroppen og blir varm og gira.

  Pleier alltid å trene et par timer etter en god middag slik at jeg har overskudd til å trene og nok tid til å roe meg ned igjen etterpå. En god natts søvn er veldig viktig for restitusjon.

 8. er dene øvelsen bra for barn?

 9. Hvor mange ganger i uken bør man gjøre det?

 10. Trener du bryst med denne øvelsen også??
  Hva trener du mest??

  Er det noen som vet om gode øvelser du trener bryst??

 11. Truls: Bryst er en av de muskelgruppene som trenes mest med denne øvelsen.

 12. Trener den magemuskelen også? Kan jeg på 14 år, bruke den hverdag (morning ettermiddag og kveld?)

 13. Musklene trenger hvile for å bli sterkere Elisabeth, så morgen, ettermiddag og kveld er en dårlig ide. Annenhver dag ville jeg anbefalt. Legg til planke og sideplanke så får du kjørt magen sikkelig bra også.

 14. Jeg ville brukt denne øvelsen og gjort det annen hver dag. Og de dagene du ikke gjør denne øvelsen ville jeg anbefalt denne øvelsen: https://treningstips.org/slik-far-du-six-pack/

  Og kombinere det med en 2-3 joggeturer i uken. Hvis man har mye fotball eller andre idretter der man springer/jogger mye i uken. Kan man droppe joggetreninger.

 15. Går det an og gjøre noen burpees før jeg legger meg annenhver dag og gå på fotball trening som er 2 ganger i uka? er det god trening for en 14 åring?

 16. Ser det står spesifikt nevnt flere muskelgrupper, men trener denne øvelsen rygg også?

 17. Hvor mange ganger gjør man øvelsen for å se resultater? Gjør også denne her hver dag ://treningstips.org/slik-far-du-six-pack/ Men jeg har litt ekstra på magen å få bort for at sixpacken skal vises, noen som litt peiling på hvor mange repetisjoner jeg burde ta hver dag?

 18. Fride. Det er et spørsmål det er vanskelig å gi et eksakt svar på. De ekstra kiloene på magen kan være strie å bli kvitt. Den beste måten er en kombinasjon av justering av kosthold og mer aktivitet. Det mest effektive er å kutte ned på kaloriene (særlig godterier, brus osv). Når det er sagt. Burpees er en «fullkropp» øvelse som setter fart på saker og ting hvis du klarer å gjøre den mange ganger etterhverandre. Ta feks så mange du klarer til du er sliten. En rask pause. Så enda en runde. 4-5 ganger. Da kjenner du det…

 19. Takk for denne siden?

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)