Lesernes beste treningstips

Samling med lesernes aller beste treningstips.

Enkle treningstips

Har du et godt tips du ønsker å dele med andre? Bruk skjemaet nederst på siden for å legge til ditt tips!

03.08.2023
29 – Vibeke. Jeg var så heldig og ble med i en treningsgruppe ledet av en treningspedagog. Vi trente hver dag hele uka, og tilbudet var en del av behandlingen jeg fikk for min psykiske helseutfordring. Det kostet en egenandel på noen hundre kroner hver gang inntil jeg fikk frikort. Det var det verdt.

Alle i gruppa hadde ulike utfordringer og ulik form. Vi støttet og heiet på hverandre selv om vi var veldig forskjellige.

Hva vi gjorde varierte hver dag: Vi gikk firetimers turer i marka, med innlagt matpause og kanskje bading. Vi jogget kortere turer og trente styrke etterpå (sirkeltrening med egenvekt). Vi dro på tufteparken og trente alle slags øvelser der, også sirkeltrening. Vi svømte en gang i uka i svømmebasseng. På vinteren gikk vi opptil tre mil på ski, mens de med mindre erfaring og kondis gikk kortere turer. Vi hadde fotballtrening på gresset i sykehushagen én gang i uka. Ofte var trenerens hund med på treningen.

Den første gangen jeg var med var jeg sjenert og hadde dårlig selvtillit. På ett år var jeg blitt slankere, mer trent og fikk et fantastisk humør. Jeg møtte også kjæresten min her. Jeg brenner for at alle DPS (distriktspsykiatriske sentre) skal ansette egen treningspedagog!

Nå jobber jeg tre dager i uken og kan ikke trene like mye med gruppa. Jeg savner det sårt! Mitt beste treningstips er å danne en gjeng eller gå sammen med en venn og ha fast trening enn eller flere dager i uka, på tider som passer godt. Jeg fant også en gang en slik treningskompis på en gratis app for nabohjelp. Vi endte med å jogge sammen hver uke.

Et annet treningstips jeg vil dele, er å trene fast med en venn og lage utfordringer til hverandre som man må ta på sparket. Annenhver gang må man finne på øvelser. Slik kan man lage en serie på f.eks. åtte øvelser som gjentas tre eller fire ganger som sirkeltrening. Jeg kaller det kreativ trening. Det kan bli veldig variert og gøy!

17.12.2018
28 – Maria. Før man legger seg og etter man står opp kan man ta 10 push-ups 10 situps 10 knebøy og 10 utfall det kan man også gjøre 3 ganger om man orker.

03.01.2018
27 – Arnoldo. Baseløft, baseløft, og baseløft. Glem alt annet til du har bygget et sterkt fundament med baseløft som bøy, benkpress, markløft, skulderpress, hantel-rows osv. Og ikke lur deg selv. Våg at de andre på gymmet «tror du er svak» fordi du trener med lettere vekter enn dem. Skit i det! Prioriter å gjøre øvelsene rett med riktig form og teknikk. Spis godt, sov nok, og gjør det jeg skrev nå nettopp, så skal du se at 2018 blir ditt år! Arnoldo out!

26 – Arne. Ta push-ups, knebøy med ene benet på sengekanten, dips på sengekanten til failure HVER KVELD. Etterpå planken til failure. Gjør dette HVER DAG. Du aner ikke hvor stor effekt dette har hvis du gjør det HVER DAG. Do it! Du vil takke meg et år frem i tid.

25 – Anonym. Snu på det norske matsystemet og spis fett tidlig på dagen og karbohydrater på kvelden, og spis lite men ofte(og nok!) , så vil du få raskere resultater i styrketreningen. Pass på at hvert måltid har høyt proteininnhold.

Og menn og kvinner er forskjellige, så for å få ned fettprosenten for jenter kan det være nødvendig å redusere inntak av karbohydrater på treningsfrie dager, men du trenger dem som regel på treningsdager.

24 – Gunnar. – Til alle som syter over at de ikke har tid til å trene: Sett klokka på ring en time før du vanligvis våkner. Jogg en halvtime på tom mage eller gå deg god og svett. Ta en rask dusj og spis frokost. Du får gjort unna treninga og har resten av dagen fri + kroppen må forbrenne fett under løpeturen da depotene er tomme etter natta. Prøv det! Du kommer garantert til å merke fremgang fort!

23 – Marta Josefine.Til alle dere som er nye når det gjelder trening. Ikkje start for hardt med for mange treningsøkter osv. da vil dere mest sannsynleg få gangsperr/ eller annen skade, eller rett å slett ikkje gidde meir fordi det blir for mye. Ta deg heller litt tid å plannlegge + start med 1 gang i uka ein liten joggetur eller eit par styrkeøvelser 🙂 Eg har sjølv vert vitne til å presse for mye på det går ikkje bra. Lykke til!

22 – Lars Ole Christensen – Finn en makker, finn ut hva dere skal trene, og det viktigste, gjør det med 110% innsats. Vis treningen er eksplosiv og du yter max ut av f.eks. 3 av 5 treninger i uken forbrenner du mye mer, fordi kroppen forbrenner hvis forbrenning-prosedyren fortsatt er i gang, og den holder seg i gang lenge etter er hard økt. PS: Musikk er en stor pådriver 🙂

21 – Erik. Her har du de beste triksene for å få sixpack og god kondis! Jogg ca 30 min hver dag. Ta 10*3 armhevinger eller mer viss du vil. Tar selv 30*3. Ta 50 stiups morgen og kvelden. Men husk! spis masse mat! Lavkarbo er no tull! og fett trenger du! men du kan godt kutte ned på sukkeret! spiser aldri kake, godteri, potetgull, brus og lignende.

20 – Adele. Tror det viktigste du kan gjøre er å velge selv hva du ønsker å gjøre med tiden din og følge all trening og kosthold som DU SELV trives med på en rutinemessig måte. Det handler mye om hva du faktisk tenker om deg selv om trening og om mat. Mye av det å få til en sunn livsstil handler om din mentalitet – hva du tenker. Så endre tenke måten din og tenk at det er en livsstil og ikke et skippertak!

19 – Arntis. Tålmodighet er nøkkelen til gode resultater. Samt variert kosthold.

18 – Mari. Skriv opp når og hva du skal trene hver uke! Hjelper meg veldig. Da har du er mål du skal holde. F.eks.: Mandag: 40 min jogging.

17 – Caroline A. Jeg vil anbefale å kjøpe en energibar, og spise den før du tar en halvtime rolig jogging, 3x30sek intervall, og 20 min rask jogging, også spise frokost etterpå! En god start på dagen!

16 -Ingeborg. Først må du huske at muskler veier mer en fett… Å at det er mye bedre å spise ofte, men lite enn å spise masse 2-3 ganger om dagen.
Det er lurt å trene med styrketrening. F.eks. planken eller stokken som noen kaller den. Sett håndbakene i bakken, å sett føttene godt ned i bakken… stå slik så lenge du klarer. Et annet tips er å sette deg inntil en vegg, med armene ned langs siden. med rak rygg. OPS! Strekk ut nøye etterpå!

15. -Iselin. Spis ofte, men lite. Istedenfor masse når du er kjempesulten!

14. -Heidi Elisabeth. For eksempel gå tur med en venn eller hunden din (eller lån naboen sin hund). Eller du kan jogge ca 15-30 min hver dag. (jogg i ditt eget tempo!). Det er bedre å trene litt enn å ikke trene.

13. -Ronia. Styrkeøvelse: -Ligg på ryggen med bøyde ben, sånn som utgangsposisjonen for sit-ups. -Løft rumpe/hofte, fra rygg til knær skal det være en rett linje. (Husk å stram rumpe og mage) -Hold så lenge du orker, eller ta 3×20-30 sek. Kjempebra øvelse!!!!

12. -Marte. Jogg i en halv time, for da har forbrenningen begynt!

11. -Erik. Styrketrening 1 gang i uka – 2 skiturer i uka på vinteren – 2 sykkelturer i uka på sommeren. Da er mye gjort.

10. -Sidsel. Vi jenter vil jo gjerne «stramme opp». Til å gjøre det funker løfting av vekter mye bedre enn MRL og spinning!

9. -Ronny. Ikke neglisjer føttene selv om du vil primært bygge bryst og armer. Kan garantere at du blir sterkere i f.eks. benk av å trene tunge knebøy og markløft.

8. -Ronny. Knalltips for å få sterkere kjernemuskulatur: I gymmet, gjør alle øvelser som bicepscurl, nakkepress osv. stående!

7. -Lars. Hvis du er utrent og litt overvektig som meg så er det mye bedre å gjøre bittelitt enn ingenting. Gidder du bare gå et kvarter hver dag er dette mye bedre enn ingenting.

6. -Kristin. Få mer ut av joggeturen. Fyll 2 vanlige halvliters-colaflasker med vann. Hold disse i hendene mens du løper. På den måten får du trent hele kroppen. Hvis du er redd for at det ser tåpelig ut kan du gjøre det hjemme, enten jogg på stedet hvil eller bruk tredemølle om du har.

5. -Elisabeth. Gå en tur på 30 minutter hver bidige dag. Da holder du deg i brukbar form hele året.

4. -Silje og Grete. Lag et belønningssystem der du gir deg selv noe fint for hver 10’ende trening du går på. Kjøp deg feks noen fine sko eller spis en god middag på restaurant.

3. -Lene_E. Husarbeid kan også være fin trening. Smett inn noen spensthopp, push-ups og sit-ups innimellom vaskingen og støvsugingen så blir det nesten som en liten aerobicstime! Ikke glem å ha på musikk!

2. -Lene_E. Fengene musikk gjør treningsøkten til en lek. Du merker ikke så lett at du blir sliten og klarer å ta i mer.

1. -Yngve. Finn en fast kompis som har det samme målet med treninga som deg. Gjør det tusen ganger lettere å motivere seg de dagene du sliter med å komme deg opp av sofaen og ut på trening.

Hva er ditt beste tips:

(Useriøse Innlegg, lenker og reklame vil ikke bli publisert.)

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)