Øvelser for å få flat mage

To videoer med øvelser for å få flat mage.

Flat mage - øvelser(Mindre kalorier inn enn ut og kardiotrening, er som regel mer effektivt enn isolasjonsøvelser for magemusklene for å bli kvitt fettet i dette området. Illustrasjonsfoto: Dreamstime.com)

Merk: Egentlig er hele premisset i overskriften feil. Isolert sett kan ingen mageøvelser – uansett hvor gode de er – gi deg en flat mage. Sannsynligvis vil en tung flerleddsøvelser som f.eks. knebøy utført like mange ganger som en spesifikk mageøvelse, trolig forbrenne flere kalorier, og dermed bidra mer til en slankere midje enn hva mageøvelsen gjør (endring av kosthold er aller mest effektive måten å fjerne «bilringen»).

Mao: Det er viktig å tenke på at så lenge man har mye kroppsfett hjelper det ikke uansett hvor gode magemuskler man har. Når magefettet er borte vil magemusklene dine vises.

Video1 med ulike forslag til øvelser som kan gjøres på treningssenter eller hjemme (forutsetter noe utstyr)

1. Hengende beinhev. Heng fra en stang med overhåndsgrep som om du skulle ha utført kroppshevinger. Med begge beina samlet, løft knærne opp mot brystet.

2. Crunches med ball på pilatesball. Sitt på enden av pilatesballen, slik at du får hvilt mesteparten av ryggen på den. Beina godt plantet i bakken bredt ut til hver side. Hold en ball mellom hendene, løftet opp bak hodet. Rett ut ryggen og bøy fremover (ikke for mye slik at ryggsøylen overstrekkes), samtidig som du fører hendene med ballen fremover (nesten strake hender).

3. Liggende beinhev. Ligg flatt på gulvet. Press korsryggen mot underlaget, slik at du beskytter ryggen. Løft beina kontrollert.

Video 2

4. Liggende crunches med ball. Bruk ballen på samme måte som i øvelse 2.

5. Liggende beinhev med pilatesball. Samme fremgangsmåte som øvelse 3, bortsett fra at denne gangen holder du en pilatesball fast mellom anklene/beina.

6. Knehev/beinhev på benk. Sitt helt på enden av en benk. Hold godt fast med hendene bak deg på hver side av benken. Løft knærne kontrollert mot brystet med beina samlet. Hold overkroppen rett.

2 kommentarer om “Øvelser for å få flat mage”

  1. hvor mange repetisjoner skal man ta? 🙂

  2. Kan dere skrive en artikkel for de som allerede er relativt tynne, men vil ha bort de siste kiloene? Jeg spiser sundt og trener regelmessig. Jeg vet at om jeg bare kom meg ned i vekt og fikk strammet opp litt her og der, kommer jeg ikke til å ha noe problem med å bli der. jeg veier 56 og er 170 høy. jeg har litt «love handles», litt ekstra på magen og lårene. I tillegg vil jeg ha tynnere armer. Det er ikke mye, men det er der. Hadde satt veldig pris på en artikkel med tips og kanskje et lite treningsprogram:)

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)