7 Fidget spinner-triks

Har du gått til innkjøp av en av de superpopulære «spinnerne», og lurer på hva mer du kan finne på med den etter å spunnet den mellom fingrene og som en snurrebass på bordet?

(Sist oppdatert 26.05.2017)

Fidget spinner triks
(«Fikle» deg til bedre finger-koordinasjon med en fidget spinner – Foto Dreamstime.com)

I denne artikkelen finner du forslag til triks for nybegynnere (og helt til slutt noen vanskeligere triks å strekke seg etter når du mestret det fundamentale).

Fidget Spinner – Leketøyet som ble skapt for å bekjempe rastløshet, og plutselig tok helt av…

Med mindre du har bodd under en stein de siste ukene, så kan du ikke ha unngått å fått med deg den siste store «dilla» blant barn og unge – nemlig, fidget spinneren.

Alle som har levd en stund husker yo-yo-feberen på åtti-tallet, men denne gangen – godt hjulpet av sosiale medier – sprer farsotten seg enda raskere. Når det først tok av vel og merke.

Fakta er at fidget spinneren har eksistert helt siden nitti-tallet. Opprinnelig tenkt som et hjelpeverktøy for mennesker med konsentrasjonsproblemer, og for å ha noe å fikle med når man føler seg stresset (det engelske verbet «fidget», betyr oversatt til norsk noe sånt som å være rastløs).

Forslag til triks

1. Flytt spinneren fra hånd til hånd.

Det mest grunnleggende trikset. Bruk litt tid på å lære deg dette før du gir deg i kast med mer avanserte triks. Sitt eller stå. La spinneren spinne mellom pekefinger og tommel (Pass på at de samme to fingrene på hånden som skal motta spinneren er strukket litt ut, slik at den ikke kommer i berøring med innsiden av hånden og stopper rotasjonen). Kast spinneren med et lett rykk i håndleddet eller ved å bevege hele armen, og forsøk å ta imot den med pekefinger og tommel på den andre hånden.

Vanskelig? Forsøk om og om igjen. Det tar tid før du klarer å koordinere bevegelsene rett, men når du først gjør det, kommer du ikke til å forstå hvorfor du strevde med det i begynnelsen. Mestring av dette trikset gjør også innlæring av de andre triksene mye lettere.

2. Flytt spinneren fra finger til finger.

La spinneren rotere på pekefingeren (la innsiden av håndbaken peke oppover). Få spinneren til å hoppe over langfingeren ved gi hånden et lett rykk oppover. Igjen. Terping er nøkkelen til å lykkes med trikset.

3. 365 graders håndvridning.

La spinneren rotere på pekefingeren, og vri armen rundt (slik som vist i videosnutten over).

4. Bak ryggen.

La spinneren spinne horisontalt mellom pekefinger og tommel. Før armen bak ryggen, og kast spinneren fremover. Før armen raskt tilbake og ta i mot spinneren på forsiden av kroppen igjen.

5. La to spinnere bytte plass.

La en spinner spinne mellom pekefinger og tommel i hver hånd. På likt, forsøk å kaste og ta i mot spinnerne med den motsatte hånden.

6. «The Single Tap». Flytt spinneren fra finger til knoke (mens den spinner). (55 sekunder ut i videoen ovenfor).

7. «The Double Tap». Flytt spinneren fra finger til knoke, og tilbake til fingeren igjen.

2 kommentarer om “7 Fidget spinner-triks”

  1. Begynner å få ganske god kontroll på spinneren nå, men sliter når den skal flyttes fra fingertuppen til knoken. Eller til fingertuppen på den andre hånden for den saks skyld. Noen som har noen gode tips for å få til dette?

  2. Ikke annet enn at du må bare holde på og holde på.

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)