Balanseøvelser

Få bedre holdning og kroppskontroll med disse enkle balanseøvelsene.

Forskning viser også at god balanse kan redusere risikoen for en rekke treningsrelaterte skader.

Stå på et ben

Dette er en enkel øvelse du kan gjøre nær sagt hvor som helst. Still deg på en fot (uten sko) og forsøk å holde balansen så lenge du kan (uten å overdrive det). Stå rett i ryggen med blikket rettet fremover. I starten har de aller fleste vanskelig for klare å stå lenge, men om du gjør øvelsen regelmessig (f.eks. 3 ganger uka) vil du fort merke fremgang. Etterhvert kan du prøve å gjøre det samme med øynene lukket.

Stå på et ben, strekk det andre benet frem, rundt og til siden

Stå rett i ryggen med bena ca. 10 cm fra hverandre hendene plassert på hver av hoftene. Løft den ene foten opp fra bakken og før den forsiktig fremover samtidig som du svikter litt i benet du står på. Varier også til siden og rundt slik som på videoklippet.

Balansebrett

Et enkelt balansebrett til noen få hundre kroner er et utmerket hjelpemiddel for balansetrening. I starten kan det å holde balansen med begge bena på brettet være nok. Når du behersker dette kan du øve på å stå på et ben midt på brettet.

2 kommentarer om “Balanseøvelser”

  1. Lage ditt eget balansebrett? Har du et gammelt rullebrett liggende, kan du skru av alle delene unntatt selve brettet. Bruk så en helt rett og passe stor sylinderformet gjenstand til å sette oppå brettet (F.eks. en 1,5 liters plassflaske fylt med vann). Vips, så har du et fiks ferdig balansebrett!

  2. Vil gjerne ha flere balanseøvelser å bruke på mine trimgrupper for Damer 50+

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)