Hoppetau

Gjør som bokserne, tren med hoppetau!

Trening har forlengst blitt big business. Ola Nordmann svir hvert år av milliarder av kroner på kostbare treningsapparater og utstyr. Som mye annet her i livet er ofte det enkle det beste.

Hoppetau
(Illustrasjonsfoto: © Irina Mazovka | Dreamstime.com)

En økt med hoppetauet er utmerket kondisjonstrening og hjelper deg å forbrenne ca. 10-20 kalorier pr. minutt avhengig av intenstet. I tillegg får du økt hurtighet, koordinasjonsevne og styrke. Ikke dårlig for et treningsapparat som koster rundt 50 kroner?

En Amerikansk studie hvor 30 kvinner i alderen 18 og 31 år deltok, viste at hopping med tau ga betraktelig høyere puls – og er følgelig mer effektivt kondisjonstrening og forbrenner mer fett – enn hopping uten tau. Snittpulsen på deltagerne når de hoppet uten tau var på ca. 83 slag i minuttet, mot 96 slag i minutten med hoppetau.

Her er et enkelt treningsprogram som bruker så og si hele kroppen, og ligner på det mange boksere bruker i grunntreningen sin:

Flere: Treningsprogram.

(Varm opp med lett hopping først)

 • Hopp i tre minutter
 • Pause i to minutter
 • Gjør så mange sit-ups du klarer
 • Hopp i tre minutter
 • Pause i to minutter
 • Gjør så mange push-ups du klarer
 • Start på toppen igjen

Hold på i ca. en halvtime. Du kan variere dette programmet i det uendelige med kroppshevinger i bom, knebøy osv.

12 kommentarer om “Hoppetau”

 1. Dette skal jeg jaggu meg prøve!

 2. Har aldri i mitt liv vært så sliten. Det må vel nesten bety at det var bra trening. Jeg varierte litt og tok forskjellige mageøvelser mellom hoppingen. Situps på skrå, nedre del, øvre del av magen osv.

 3. Sykt tungt! Et lite spørsmål, bør jeg ha på sko når jeg hopper eller ikke?

 4. seff

 5. Dette er et utrolig bra treningsprogram, du kan variere med maaange øvelser mellom hoppingen som f.eks rygghevninger, armhevninger, hang-ups, sit-ups med ball osv..
  Til Hansi:
  Jeg foretrekker å hoppe uten sko, men det går etter smak og behag =)

 6. det er vel veien til sixpack?

 7. Ligner på mitt opplegg, bare at mitt opplegg rulerer jeg mellom å hoppe tau, ta situps og utfall med kettlebells/manualer. Jeg spiller en CD med 18 sanger og rulerer for hver sang, rulerer ved hver låtskifte, trener 95% av max, uten pause (ser på situpsen som pause)

 8. Problem når jeg ikke er noe flink med hoppetau… bare surr. Ble heller pilates og motbakke løping på meg.

 9. Man bør helst hoppe med sko, men det varierer etter underlag. Jeg har selv trent Rytmisk Gymnastikk i mange år nå, og har fått erfare at å hoppe uten sko kan fort få konsekvenser for både knær og rygg. Hopper tau flere ganger i uken, det er super trening 🙂

 10. Det var veldig effektiv! Er så støl at jeg ikke har klart å gå vanlig på to dager, så da kan det hende at jeg skal ta en litt kortere versjon neste gang 😛

 11. Du må hopp med sko ellers får jeg veldig vondt jeg har testet det selv

 12. Jeg har alltid elsket hoppetau å begynte automatisk med å kombinere styrke å hoppetau tenkte at det må jo være bra 🙂

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)