Kardio trening

Målet med kardio trening kan defineres som å øke kroppens evne til å frakte oksygen og blod til musklene.

Selve ordet «kardio» kommer fra Gresk, og betyr hjerte. Treningen kan være hva som helst feks gåing, løping, svømming, dansing og mye mer.

Kardiotrening er ikke en spesiell treningsform. Det hele går ut på å trene med en intensitet mellom 60 og 85 prosent av din makspuls slik at hjertet må jobbe, men at du ikke får for mye melkesyre. (Før du når din anarobe terskel). Har du ikke pulsklokke kan du legge deg på en intensitet hvor du fortsatt kan snakke. Treningsøktene bør helst vare 40 minutter eller mer, og gjøres regelmessig. Start feks med å trene 3 dager i uka.

Fordeler med kardio trening:

 • Bra for hjertet
 • Reduserer risikoen for hjerteinfarkt og andre hjertelidelser
 • Økt velvære
 • Reduserer stress
 • Hjelper deg å gå ned i vekt

9 kommentarer om “Kardio trening”

 1. Takk for tipset

 2. aha!
  Har stadig lest ordet kardiotrening, og har trodd at det hadde noe med karbohydrater å gjøre, en effektiv treningsform for å bryte det de… der tok jeg feil forsåvidt.
  Dette var jo ett nyttig faktum, takk!

 3. Hvorfor skal man ikke få melkesyre?

 4. grunnen til at man ikke skal ha melkesyre under kardiotrening er fordi man skal bruke energi fra fettlagrene. under høy intensitet er det karbohydratlagrene vi får mesteparten av energien fra, og fettforbrenningen blir ikke like optimal som rolig langtur trening 🙂 håper det var greit forståelig 🙂

 5. Hva med kardio på morgenen før frokost i forhold til fett forbrenning?

 6. Mono, Yes! Fettforbrenningen er på sitt høyeste om morgenen før du har spist. Kroppen må da forbrenne fett for å få energi siden du ikke har spist siden kvelden før. Meget effektivt om du forsøker å gå ned i vekt! (PS! Pass på å få i deg litt drikke før du trener).

 7. Ved å trene på morgenen så er fettforbrenningen på sitt høyeste, MEN du vil IKKE ha like mye energi til å ta deg selv ut. derfor; spis frokost og gå ut å spring etterpå.
  Et knekkebrød eller to er nok om du spiser igjen etterpå også;)

 8. skal man ikke drikke melk før trening? isåfall hvor mange timer før kan du drikke?

 9. Det er en misforståelse at såkalt kardiotrening er mest effektivt for å gå ned i vekt. Ja du forbrenner mer fett under selve økta, men dersom du trener hardere, vil forbrenningen holde seg på et høyere nivå i timene etter. En kombinasjon mellom lett og hard trening er det beste 🙂

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)