Nok søvn kan redusere kaloriinntaket

At nok søvn er viktig for helse og sinn er ingen nyhet, men kan det også ha en effekt på vekten?
Søvn
Gode søvnvaner er viktig for helsen. Ny forskning viser også at gode søvnvaner kan ha en positiv virkning på vekten. Foto: Dreamstime.com.

(Publisert 25.05.2022)

Kortversjonen av svaret på det spørsmålet, var et rungende ja i følge resultatene av en studie som ble publisert i JAMA internal Medicine i februar i år.

80 overvektige voksne i alderen 21- til 40 år deltok i studien, som ble gjennomført i perioden 2014 til 2020. Alle deltagerne hadde det til felles at de vanligvis fikk mindre enn 6,5 timer søvn per natt.

Reduserte kaloriinntaket med 270 kcal

Forskerne delte testpersonene inn i to grupper, hvor den ene gruppen skulle fortsette å leve som normalt, mens ulike tiltak for å øke søvnlengden til 8,5 timer per natt ble gjort på den andre gruppen. Ingen endringer ble gjort for å endre verken fysisk aktivitetsnivå eller diett.

Resultatene av studien var oppløftende. Personene i testgruppen som økte søvnlengden, hadde en gjennomsnittlig reduksjon i energiinntak på 270 kcal per døgn. Forskerne kunne konkludere med at tilstrekkelig med søvn absolutt kunne være noe å se på dersom man forsøker å gå ned i vekt.

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)