Plogging

Gjør deg selv og miljøet en tjeneste – Legg ut på en «ploggetur»!

Plogging
Få dobbel god samvittighet med den nye løpertrenden «plogging». Det som startet i det små i Sverige («Plogga» ble kåret til årets nyord på andre siden av grensen i 2017), har blitt en verdensomspennende bevegelse i 2018. Illustrasjon: Dreamstime.com.

(Publisert 31.05.2018)

Dobbel effekt

Løpefenomenet oppsto i Sverige («plocka upp») i 2016, og har med den økende oppmerksomheten rundt plastavfallsproblematikken spredd seg til resten av verden. Det er enkel måte å utgjøre en forskjell i lokalmiljøet. Mens du likevel er ute og løper, plukker du ganske enkelt med deg avfall som ligger og slenger langs løypa. (Det er selvsagt ingenting i veien for å gjøre det samme når du er ute og går en tur.)

Sprer seg hurtig ved hjelp sosiale medier

Trenden brer om seg takket være spredning sosiale medier som Facebook og Instagram (sjekk f.eks. ut emneknaggen #plogging for inspirasjon), slik at det faktisk monner. Kumulativ effekt: Studier viser at jo mindre synlig søppel det finnes et sted, jo høyere blir terskelen for å kaste fra seg et sjokoladepapir eller annet rask. Med andre ord: Jo flere som rydder, vil desto færre forsøple.


Dips på en benk i parken

Bruk søppelplukking til å få mer utbytte av løpeturen

Mange av «ploggerne» bruker de små pausene mens de plukker opp søppel til å ta noen kjappe repetisjoner med styrkeøvelser som knebøy og armhevinger. Her er det bare å ta fantasien i bruk. Ligger det noe rask ved en benk i parken? Ta noen dips (bildet over), eller bulgarske utfall med den ene foten hvilende på benken. Lykke til, og god plogging!

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)