Slutt å røyke tips

Alle vet at det er usunt å røyke, likevel kan det være veldig vanskelig å slutte. Vi gir deg her noen tips.

For det første må du være 100% motivert før du setter igang. Du må være forberedt på flere ting. Du kommer til å føle deg småirritert, kanskje ha problemer med konsentrasjonen og mange begynner å spise mer mat enn vanlig. Trangen til bare å ta *en* sigarett til kommer til å dukke opp ofte. Om så skjer at du faller for fristelsen er det viktig å tenke at dette er bare et midlertidig tilbakeslag. Glem den ene røyken og fortsett planen din.

Før du starter. Bestem deg for en spesifikk dag du tenker å slutte. Lag deg en røykesluttbok. I denne skal du skrive ned alt som er negativt med røyking. Skildre i detalj hvordan den ødelegger lungene dine. Regn ut hvor mye penger du bruker i året. Så skal du skrive ned alle fordelene med å være røykfri. Hvor mye bedre helse du kommer til å få. Hvor mye lettere dagliglivet kommer til å bli med bedre pust osv. Skriv opp hvor mye penger du kommer til å spare, hva du kan unne deg for dem istedenfor.

Når dagen du har bestemt deg for å slutte har kommet, skal du hver dag, så ofte som mulig lese igjennom røykesluttboka di. Dette vil bygge opp motivasjonen din både i ditt bevisste og ditt ubevisste sinn.

En kjent teori sier at det tar 30 dager å bygge opp en ny vane. Disse 30 dagene vil derfor være de verste å komme igjennom, noe som kan være greit å ha i bakhodet mens det «stormer som verst» og røyksuget er på sitt sterkeste.

Røyking er for mange sterkt forankret med det sosiale. Det kan være hardt å holde seg når du ser andre ta seg en røyk. Forsøk derfor å holde deg unna (om mulig) andre røykere de første 30 dagene.

Finn et substitutt for røyken. Finn noe å erstatte røykingen med. Vi anbefaler trening, du vil også merke at dette går lettere når du ikke røyker lenger. Kroppen vår er utrolig effektiv til å hele seg selv og du vil etter kort tid merke forandringen. (Du finner en mengde treningstips på dette nettstedet, som kan hjelpe deg igang.)

Kjenner du andre som har lyst og er motivert for å slutte å røyke, så slå dere sammen! Det er mye lettere å gå igjennom store forandringer sammen med andre. Det vil dessuten være en større barriære å starte røykingen igjen da du føler ikke bare at du svikter deg selv, men også den andre.

6 kommentarer om “Slutt å røyke tips”

 1. Takk for disse tipsene.

 2. Dette skal jeg teste ut. Vært storrøyker i mange år og prøvd det meste 🙁

 3. Er det galt av meg å få lyst på røyk etter å ha lest dette :p? Har lyst å slutte, men er redd jeg alltid kommer til å savne røyken fordi om nikotinet er helt ute av kroppen og vanen også, kjenner mange som har slutta som forteller at etter 2 år kan de fortsatt av og til savne røyken, f.eks. På en ekstra varm dag om sommern etter å ha spist grillmat… Jeg er så redd for å ikke klare å få det til at jeg velger å ikke prøve, og ja jeg vet hvor teit det høres ut :p

 4. Prøve heller Endelig ikke-røyker heller enn denne «skremselspropagandaen» om hvor ille og vanskelig det kommer til å bli etter du har sluttet! Dette er dømt til å mislykkes, fordi det skaper større frykt for å slutte! Som Allen Carr sier: det er ikke snakk om en VANE, det er snakk om nikotinavhengighet! Han prøver å legge vekt på alle fordelene du har ved å IKKE røyke, ikke alt du «mister» om du slutter! For å sitere: det er ingenting du gir avkall på!

  Bare les den! Det skal være den «lette» måten å slutte på, ved rett og slett å hjelpe deg til å endre tankemønstret rundt røykingen – han kaller det hele hjernevasking- og alle røyke-slutt-kampanjer fremhever dessverre fremdeles røyken som noe vi «mister» når vi slutter. Men det ER det jo ikke!

  Prøv, og se. 🙂

 5. Allen Carr begynte med røykeslutt kurs i England før han skrev boken «Endelig ikke røyker» for å nå ut til resten av verden som ikke kunne delta på hans sine kurs. Kurssentere finnes i over hele verden, også i Norge. Her er websiden til Allen Carr’s Easyway Norge. Kanskje en en dags kurs er tingen for deg! http://www.easyway-norge.no
  Velkommen skal du være!!

 6. Jeppppp. Jeg klarte det. Har ikke røykt siden desember.

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)