Treningsklær på nett

På utkikk etter nye tøffe treningsklær?
(Guiden er sist oppdatert 21.08.2017)

Treningsklær på nett

Tips: Undersøk alltid fraktkostnader og eventuelle returmuligheter (i tilfelle plaggene ikke passer) når du handler klær og sko på Internett.

Sportamore

En av de største på salg av sportsbekledning på nett med mer enn en halv million kunder i Norden. Sportamore satser utelukkende på Internett, og har pr. dags dato ingen fysiske butikker. Enormt utvalg av kjente merkevarer fra bl.a. Nike, Reebok, Adidas og Puma.

Besøk Sportamore.no.

Visste du at Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder netthandel? En rapport (e-handelsrapporten for 2012) utarbeidet av av Posten og Bring slår fast at så mange som 90 prosent av alle Norske forbrukere handler på Internett. Tall fra 2016 viser at vi legger igjen mest penger av samtlige nordiske land.

Gymgrossisten.com

I tillegg til sitt store utvalg i alle typer sportsernæring og kosttilskudd, øker Gymgrossisten stadig vekk sortimentet sitt av sportsbekledning. Blant merkene du kan velge i er Under Armour, Better Bodies, 2XU, Bjørn Borg og mange flere (i tillegg til Gymgrossistens eget merke).

(Fri frakt på ordrer over kr 500,-)

Besøk Gymgrossisten.com sin klesseksjon.

«På trening lytter du til kroppen din. I konkurranse ber du den klappe igjen.» – R. Froning Jr (crossfit-utøver).

Proteinfabrikken.no

Her er Nettbutikken for deg som tar styrketreninga seriøst (har også stort utvalg i sportsernæring). Fører kjente merkeklær fra blant annet Better Bodies og GASP.

(Fri frakt på ordrer over kr 800,-)

Trening gir oss utløp for innestengt energi skapt av stress, og gjør derfor like mye nytte for sjel og sinn som det gjør for kroppen»> – A. Schwarzenegger (fritt oversatt)

Ellos.no

Ellos har du kanskje handlet klær hos før. Fakta er at postordregiganten har et enormt utvalg også i treningsklær. Ellos fører kjente merker som bl.a. Röhnisch, PUMA, Reebok, Adidas og Nike. På utkikk etter nye fotball- eller aerobicsko? Nettbutikken har mengder av ulike sko til forskjellige idretter. Selger også treningsapparater.

Besøk Ellos’ sportsseksjon.

Tips: Husk at du alltid har 14-dagers angrerett når du handler på nett (du må imidlertid som regel betale returkostnadene selv.).

Nelly.com

Nelly.com er en av de største motenettbutikkene i Skandinavia. Nettbutikken fører sportsplagg fra en rekke kjente merker. (Særlig godt utvalg for kvinner)

Besøk Nellys sportsseksjon.

Tips: Størrelser kan variere en del fra merke til merke. Et godt tips kan være å gjøre seg kjent med de ulike merkene i en «fysisk» butikk før du handler på nett.

Outnorth.no

Glad i å være utendørs? Da kan Outnorth være nettbutikken for deg. Har et stort utvalg i tekstiler og sko for løping, klatring, sykling mm.

Web: Outnorth.no

«Besatt – er et ord de late bruker for å beskrive de dedikerte.» – Ukjent

Litt om valg av materialer i treningsklær

Polyester, bomull, ull, elastan og nylon – benevnelsene er mange. Hvilke materialer bør jeg velge – eller styre unna – når jeg kjøper treningstøy?

Treningstøy er som regel laget av syntetiske fibre
(«Teknisk treningstøy» – Mesteparten av alt treningstøy som produseres er laget av ulike syntetiske fibre som f.eks. elastan og nylon. Illustrasjonsfoto: Dreamstime.com)

Det korte svaret er at alle materialer har sine sterke og svake sider. Det viktigste spørsmålet du bør stille deg selv er: Hvilken aktivitet skal plagget brukes til? Vet du det, har treningstøyprodusentene nemlig allerede gjort grovarbeidet for deg.

Eksempelvis så vil et plagg som er designet for å brukes til yoga sannsynligvis inneholde elastiske stoffer (som f.eks. elastan) slik at du enklest mulig kan strekke og bøye kroppen så mye som mulig uten av klærne hindrer deg. Mens materialene i en sykkel- eller løpejakke derimot kan være valgt utifra behovet for å skjerme deg fra vind og regn.

En løpeoverdel må naturlig nok ha gode fukttransporterende egenskaper slik at du holder deg någenlunde tørr når du svetter. Til dette formålet fungerer syntetiske materialer som f.eks. polyester og nylon best, mens bomull – som trekker til seg fuktigheten – befinner seg i andre enden av skalaen. Ull er også dårligere til å transportere bort fukt sammenlignet med sytetiske materialer, men i motsetning til bomull holder ulla deg varm også når den er fuktig.

Med forbehold om eventuelle feil.

Etiketter Treningsprodukter |

7 Kommentarer til “Treningsklær på nett”

 1. Lena Skrev:

  Hvis jeg kjøper klær fra nettet. Går det an å sende tilbake om størrelsene ikke passer?

 2. Juneoglea Skrev:

  Jeg har byttet klær kjøpt på nettet.

 3. Yalda Skrev:

  Blir litt for fristet til å svi av litt for mange tusenlapper 🙂 🙂

 4. Lilly Skrev:

  Har er et litt sleipt tips. Prøv klærne i en sportsbutikk og bestill dem på nett etterpå. Ofte mye billigere 🙂

 5. Margit Skrev:

  Ser at noen nettbutikken har fri retur. Er dette fritt som i «helt fritt»? Noen som vet?

 6. Roar Skrev:

  Hvorfor skulle det ikke være det?

 7. Skrulla Skrev:

  Lurer på en ting angående kjøp av sportsklær som julegaver. Ser jo at mange av nettbutikkene lar deg sende tilbake klær som ikke passer. Men hva hvis de ikke passer på de jeg gir klærne i gave til? Går det an for de som har fått gaven å bytte dem?

Legg igjen en kommentar: