Vibrasjonstrening

Hva er egentlig vibrasjonstrening?

Vibrasjonstrening går ganske enkelt ut på at du står, sitter eller ligger på en vibrerende plate og utfører statiske øvelser. Vibrasjonen i platen får muskelfibrene i kroppen din (alt etter hvilken posisjon du står i) til å trekke seg sammen. En treningsøkt varer stort sett i 15-20 minutter og skal etter sigende tilsvare over 1 time vanlig styrketrening. I tillegg til å styrke muskulaturen, skal treningsformen også være gunstig for skjelletet, virke «oppstrammende», blodsirkulasjonen og øke forbrenningen. Du får også trent små muskelgrupper som ikke blir berørt ved vanlig styrketrening.

Maskinene ble opprinnelig utviklet for de russiske kosmonautene slik at de kunne få trent kroppen på turene i verdensrommet. Dette hadde før vært et stort problem da mangelen på gravitasjon gjorde sitt til at muskelmassen ikke ble stimulert og dermed minsket.

Idag benyttes vibrasjonstrening av både eliteutøvere og vanlige mosjonister. Treningsformen er også fin ved rehabilitering etter skader. Du finner treningssenter som har slike maskiner tilgjengelig i de fleste større byene i Norge. Det finnes også flere firma som selger maskiner til hjemmebruk.

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)