Avspenningsteknikker

I en hektisk hverdag er det lurt å sette av litt tid til avspenning. Både for psyken og kroppen.

Avspenningsteknikker
Illustrasjonsfoto: © Dreamstime.com

Det finnes en rekke måter å gjøre dette på. Her presenterer vi en enkel og effektiv metode.

Tips! For å få best utbytte kan det være smart å sette av en fast tid til avspenningsøvelser hver dag. På den måten får du best effekt.

1. Legg deg behagelig til rette i et lunt rom (viktig at det ikke er for kaldt), og sørg for at du ikke blir forstyrret på en stund.

2. Ligg bare stille og kjenn etter at du puster rolig med magen.

3. Hver gang du merker at en forstyrrende tanke komme inn i sinnet ditt, forsøker du å skyve den bort med en gang. Fokuser kun på pusten din (Dette blir enklere med litt øvelse).

4. Fokuser på tærne dine. Se for deg i ditt indre at de blir avslappet og varme. Fortsett så med føttene, leggene, lårene osv. Jobb deg systematisk oppover mot hodet. Bruk god tid på hver kroppsdel. Du vil faktisk oppdage de kjennes avslappet og varme med denne metoden.

5. Ligg bare rolig og forsøk å fokusere på ingenting en stund.

6. Reis deg opp og fortsett med dagens gjøremål.

Denne metoden er veldig enkel, men effektiv. Nesten alle former for meditasjon går ut på det samme, nemlig å fri seg det virrvarret av tanker vi til enhver tid tenker.

Mediatasjon gir oss fred i sinnet, og gjør oss bedre skikket til å takle dagliglivet. Yoga er også en en utmerket form for avspenning.

4 kommentarer om “Avspenningsteknikker”

  1. Hei!
    Hvordan er det med musikk til slik avspenning, går det bra? og er det noe som anbefales?

  2. Ja skulle vel ikke være noe i veien for det Anniken? Ville tatt noe rolig. Enya eller klassisk f.eks.

  3. Jeg vil anbefale Enya ja. Men noe som er bedre er faktisk National Park Series.
    Dette er lyder fra naturen, tatt opp midt i ingensteds der det sjelden kommer folk, som det så er laget musikk til. Det finnes veldig mange album fra veldig mange steder (Yosemite, Alaska, Acadia, Everglades etc), og de er alle utrolig vakre og avslappende. Anbefales veldig!

  4. Hei! Det å skyve bort tanker virker mot sin hensikt, det er bedre å tenke at man lar den være uten å gå inn i den og fokusere videre på pusten. Sier man at man ikke skal tenke på blå kaniner, blir nettopp blå kaniner det eneste som opptar tankene.

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)