Bare Du – Ny livsstilskampanje fra Helsedirektoratet

Bort med pekefinger. Denne gangen velger helsemyndighetene en mer positiv vinkling for å motivere deg til å gjøre gode livsstilsgrep.

Livsstilsgrep
Resultater fra undersøkelser som ble publisert med kampanjen, peker i retning av at det er graden av egen motivasjon som er avgjørende for om du lykkes med gode helseendringer eller ikke – og det er nettopp motivasjon disse verktøyene skal hjelpe deg med. Illustrasjonsfoto: Dreamstime.com.

(Publisert 09.01.2019)

Digitale verktøy og oppmuntrende råd

kampanjens samleside, kan man blant annet laste ned to helt nye apper som er tenkt som en «digital kamerat» som oppmuntrer deg til å ta gode helsevalg.

Heia meg

Enten det er sunnere kosthold, å bli mer aktiv, få bedre psykisk helse eller å kutte ned på røyk eller alkohol som er målet. I Heia meg-appen (gratis for både iOS og Android), velger du ved oppstart ett eller flere områder du ønsker hjelp til å foreta positive endringer. Deretter sender appen deg små meldinger med små oppmuntringer og gode råd med jevne mellomrom.

Heia meg

Appen som «heier på deg». Du velger selv hvilke områder du ønsker å hjelp til. Skjermdump App Store.

Se også: Gåing – 9 gode grunner til å gå tur hver dag.

Gå 10

Gå 10 gir deg et «positivt puff» over den berømmelige dørstokkmila, og forsøker å få deg ut av sofaen og ut å gå. Som navnet indikerer, kan du starte med så lite som 10 minutter (og når du jo først er i gang, så blir jo turen raskt lengre. Vinn-vinn.). Appene lagrer bl.a. progresjonen din, lar deg sette mål og gir deg ekstrapoeng for å oppmuntre deg. Vel verdt en titt!

Gå 10
Det finnes mange tilsvarende apper på markedet allerede, men denne er både gratis, reklamefri og god. Skjermdump App Store.

Se også: 51 motivasjonssitater som får deg opp av sofaen.

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)