Metastudie: Bruk av aktivitetsmålere gjør at du beveger deg mer

Har du kjøpt deg f.eks. et aktivitetsarmbånd i håp om at det kan motivere deg til å bli mer aktiv, har du trolig tenkt riktig ifølge en ny australsk studie.

All fysisk aktivitet er positivt
Uansett om du går eller løper. Hurtig eller sakte. Langt eller kort. All fysisk aktivitet har positive helseeffekter, og aktivitetsmålere kan være en enkel metode for å øke motivasjonen i hverdagen. Illustrasjonsfoto: Dreamstime.com.

(Publisert 01.02.2021)

1850 skritt dagen

Ja, du blir sannsynligvis mer aktiv av å måle fysisk aktivitet med treningsklokker, skrittellere og apper. Det var konklusjonen australske forskere gjorde etter å ha sammenlignet resultatene fra 28 tidligere studier.

Studien som ble publisert i British Journal of Sports Medicine desember 2020 gjennomgikk tallmateriale fra 7454 mennesker uten kronisk sykdom i alderen 18 til 65 år som hadde forsøkt en eller annen form for aktivitetsmåler.

Resultatene viste en «liten til moderat» positiv effekt på fysisk aktivitet, tilsvarende et gjennomsnittlig økt aktivitetsnivå på 1850 skritt dagen.

Aller best effekt fant man der hvor appene oppmuntret med ulike tekstbeskjeder og hvor det var mulig med personlige tilpasninger.

Forskerne legger til at det trengs lengre studier med større befolkningsgrupper for å undersøke langtidsvirkningen og om motivasjonseffekten holder seg eller dabber av etterhvert.

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)