Pull through (med strikk eller kabel)

I tillegg til undrene blikk fra andre mennesker på treningssenteret (ja, øvelsen kan unektelig se litt komisk ut), er pull throughs er fantastisk øvelse for hele den posteriore kjede (baksiden av kroppen).

Øvelsen trener mange av de samme muskelgruppene som markløft (særlig setemusklene og baksiden av lårene), men utsetter korsryggen for mindre belastning da motstanden kommer fra baksiden og ikke forsiden av kroppen.

Utførelse i kabelmaskin eller med treningsstrikk

1. Fest et tau nederst i kabelmaskinen / eller en treningsstrikk langt nede på en vegg.

2. Stå med føttene plassert med omtrent en hoftebreddes avstand. Baksiden av kroppen vendt mot kabelmaskinen eller veggen hvor strikken er plassert. Grip strikket / tauet fra kabelen mellom beina.

3. Ha noe bøy i knærne. Start øvelsen ved å bøye overkroppen fremover i hofteleddet samtidig som du presser rumpa bakover mot veggen til du kjenner det strekker i baksiden av lårene.

Viktig! Hold ryggen i nøytral posisjon, strake armer og skuldrene trukket ned og tilbake under hele øvelsen. All kraften skal komme fra hoftene.

Pass også på å presse knærne ut til sidene under øvelsen, slik at de ikke kollapser innover og utsetter knærne for unødig belastning.

4. Stram rumpa og gå tilbake til utgangspunktet ved å strekke ut hoften.