Punktslanking

En av de største treningsmytene er punktslanking.

Har du en enorm mage kommer det kanskje som et sjokk at situps ikke er den riktige måten å bli kvitt magefettet på. Å ta situps hjelper faktisk ikke mer på fettet rundt midjen enn styrketrening av armene. Magemusklene blir mer markerte og sterkere, men det hjelper lite om det ligger et tykt lag med fett utenpå dem.

Les også:
Slanketips
Kalorier

Kroppen trenger energi når vi skal kunne utgjøre våre daglige gjøremål og for å opprettholde normale kroppsfunksjoner. Til og med når du sover brukes mengder av energi, blant annet til å holde riktig kroppsvarme og å puste. Energien tilfører vi kroppen via mat og drikke. Spiser vi mer enn vi har bruk for, lagres mye av dette overskuddet som fett. Spiser vi mindre enn vi bruker, må kroppen tære på fettdepotene. Det er dog ikke sånn at kroppen tar fettet fra den kroppsdelen som brukes mest. Fettlagrene tømmes jevnt fordelt over hele kroppen. Det er også noen individuelle forskjeller mellom oss som gjør at at spesifikke kroppsdeler lagrer særlig mye fett. Hos kvinner er dette ofte hofter, lår og rumpe og magen hos menn. Disse områdene er steder hvor fettet tæres sist når vi øker energiforbruket.

I bunn og grunn er dette basisen i all slanking. Lider man av overvekt, vil et høyere energiforbruk enn inntak over tid sørge for at vedkommende går ned i vekt. På samme måte som de overflødige kiloene som er der idag kommer av lang tids høyt energiinntak og et dertil lavt forbruk.

Etiketter Slanking |

Legg igjen en kommentar: