Tips mot stress

Eliminer stress og bekymringer med enkle grep.

Tips mot stress
Illustrasjonsfoto: © Margouillat | Dreamstime.com

Både innenfor idrett og andre deler av livet ditt er for mye stress ugunstig både for prestasjonen og helsen din.

(Sist oppdatert 16.01.2013)

1. Vær flink til å planlegge dagene dine. Ikke gå rundt med hodet fult av ting du bare skulle ha gjort. Bruk almanakken din og skrive ned alle gjøremål du skal gjøre neste dag. Stryk ut hvert punkt etterhvert som du gjør dem. Dette tipset er veldig enkelt, men kanskje det mest effektive av alle. Når du får gjøremålene ned på papiret får du en følelse av kontroll. Ikke bare reduseres stressnivået ditt, men du kommer til å oppleve at du får utført mer også.

2. Fargen blå er kjent for å ha en beroligende effekt på oss mennesker. Du trenger ikke å male alle veggene i huset ditt blått, men prøv f.eks. med blå klær eller heng opp et blått bilde på arbeidspulten din.

3. Sang og latter virker som rene dynamitten på stress. Stresset før et viktig jobbmøte? Syng av full hals på bilturen til møtet.

4. Begynn å mediter regelmessig. Sett av minst 10 minutter hver dag til avspenningsteknikker og pusteøvelser.

5. Gjør noe fysisk! Føler du deg stresset så gå eller løp en tur. Eventuelt kan du gjøre litt husarbeid. Som oftest er stresset helt borte etterpå.

6. Sørg for alltid å få nok søvn, og enda viktigere, ta aldri med deg bekymringene i senga. Du får ikke gjort noe med dem derfra uansett.

7. Besøk en god venn eller klapp en hund/katt.

Til slutt oppsummerer jeg med følgende visdomsord: Bekymringer er som å gynge på en gyngestol, du får noe å gjøre, men det skjer ingenting!

Hva er dine beste tips mot stress? Del dine meninger i kommentarfeltet under:

En kommentar om “Tips mot stress”

  1. For ei hærlig nettside, endelig !!!

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)