Dead hangs fra stang – 3 gode grunner

Dårlig holding og/eller skulderproblemer? Enten du klarer å gjennomføre vanlige pull-ups eller ikke, det å bare henge med strake armer fra stanga har mange fordeler.

(Publisert 13.01.2023)

Dead Hang fra stang
(Foto: Dreamstime.com)

Dead hangs er en utrolig enkel øvelse. Bruk pull-up-stativet på treningssenteret, hjemmetreningsversjonen til å feste i dørkarmen, et lekestativ utendørs eller vær kreativ på annet vis. Alt du trenger er en stang eller noe annet å holde fast i passe høyde. Grip stanga med et overhåndsgrep (pronert) litt bredere enn skulderbredden din, hold godt fast og slipp deg rolig ned til du henger fra strake armer. Slapp av i resten av kroppen. Hold i 10-20 sekunder eller så lenge du klarer.
1. Gir deg bedre grepsstyrke

Når du henger der er det hendene dine alene mot tyngdekraften, noe som gjør dead hangs til en ypperlig øvelse for å forbedre grepsstyrken. Praktiser den regelmessig, gjerne noen få minutter daglig, og du vil raskt merke fremgang.

Klarer du ikke å gjennomføre en vanlig en vanlig pull-up enda, er dette en fin start. God grepsstyrke har stor overføringsverdi til andre styrkeøvelser som f.eks. vanlige pull-ups og markløft, eller til hverdagslige gjøremål som å åpne et syltetøysglass eller å bære handleposene hjem for butikken.

Dead hangs fungerer som en naturlig dekomprimering av ryggraden, tøyer store deler av overkroppen og gir deg bedre kroppsholdning

Trykket på komprimerte skiver lettes og ryggraden strekkes ut når du henger med hele din kroppsvekt fra hendene.

Sitter du timesvis i sofaen, i bilen eller foroverbøyd over datamaskinen hver dag, kan daglige dead hangs være en fin måte å motvirke mange av de negative effektene dette har på rygg og hofter.

Bedre skulderfunksjon

Dead hangs styrker og tøyer muskulaturen i skuldrene samtidig. Ifølge den amerikanske ortopediske kirurgen Dr. John M. Kirsch kan øvelsen hjelpe mot en hel rekke vanlige skulderplager som bl.a. frossen skulder og rotator cuff syndrom.

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)