Egentrening fotball

Ønsker du å bli skikkelig god i fotball må det egentrening til.

Ingen av de store spillerne rundt om i verden ble så vanvittig gode bare av å møte opp på trening. Jo før du begynner egentrening jo bedre er det.

Fysisk trening

Se på brødrene Riise, begge har alltid drevet mye med fysisk egentrening. Da John Arne Riise deltok i de fysiske testene sammen med resten av Roma laget imponerte han treneren. Han var best på løpetesten (sammen med en annen spiller) og klart best på styrkebiten.

En spiller med god fysikk blir senere sliten utover i kamper, får færre skader, er raskere og klarer seg generelt bedre i mann mot mann dueller. Derfor tren på egenhånd både styrke og løpetrening.

Teknikk trening

En ting er felles for alle store ballkunstnere rundt om i verden. De har en fantastisk grunnteknikk og ballkontroll øvd opp gjennom nitidig terping. Grunnen til at de finnes så mange gode Brasilianere er at guttene der spiller fotball i alle ledige stunder.

Anbefalt lesning: Fotballøvelser.

Teknikken din bygges opp gradvis gjennom hvor mye du holder på en ball. Om du feks. står 2 timer hver dag og øver på vipping, vil det gi deg mer ballkontroll.

9 kommentarer om “Egentrening fotball”

  1. gjør det 1 time daglig

  2. jeg trener hver dag 4timer men har ikke flere øvelser og finne på

  3. Det er ikke så viktig å ha nye øvelser hele tiden, bare lek med ballen. Det er DET man blir god av.

  4. Hvor mange timer må jeg trene om dagen for å bli en god fotballspiller?

  5. eg har alltid spelt med andre på fritida men skal begynne å ha egentrening no. eg har vanlig trening med lage mitt mandag og onsdag. men eg spiller på sone-kretsen tirsdager. bør eg ha egentrening dei andre dagene i veka?

  6. man skal ikke ha fokus på hvor mye man trener, men hvor bra man trener. man kan få mer ut av 40 min enn andre ville fått av 5 timer. men det er bra hvis man trener mye og bra.

  7. Hei. Eg er ein jente som ønsker og komme på landslaget, eg trener på banen kver dag har deka noen tips til å bli best?

  8. Ingen fasit på hvordan å bli en god fotballspiller 😉

  9. Eg pumåer masse så kva kan jeg gjøre?

Legg igjen en kommentar

(Din e-postadresse vil ikke bli publisert.)